Diari Més

El CF Reus prepara a consciència el seu comiat de temporada a l'Estadi

Plantilla i cos tècnic treballen dur en l’última jornada de la 2016-17 davant l’afició per convertir-la en el millor tancament d’un curs històric

Jugadors del CF Reus entrenen sota la mirada de l'entrenador Natxo González, en la sessió d'ahir dimecres.

El CF Reus prepara a consciència el seu comiat de temporada a l'EstadiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la permanència, el CF Reus té un altre objectiu. Més fàcil i a més curt termini: convertir el partit del comiat a l’Estadi en una gran festa. Diumenge, contra el Valladolid i en horari unificat, la jornada 41 planteja la millor ocasió per regalar a l’afició una victòria. Seria l’última.

El tancament perfecte a una campanya que ha estat alhora brillant i difícil i en què la gespa i les graderies no sempre han estat tocar. Plantilla i cos tècnic treballen a fons en la cita. La tensió competitiva segueix instal·lada a un vestidor que ara és família i que sap que esgota els darrers 180 minuts competint unit. L’estiu desmembrarà part del bloc. I noms que han estat importants i estimats, o que van irrompre per fer gran el somni de Segona, diran un adéu que anirà més enllà de l’agost. També ho farà, previsiblement, l’entrenador, un dels artífexs del salt a la plata.

Ho saben molt bé els de dins però també els de fora i, per això, l’Estadi ha de prometre el ple. No voldrà faltar a la darrera cita amb aquesta pàgina de la història roig-i-negra i de la del futbol català. Amb una mitjana de 3.700 espectadors en el primer any al futbol professional, el feu de la capital del Baix Camp tanca un cicle. El tanquen tots. Excepte la dotzena de jugadors de la plantilla que tenen contracte en vigor per la propera campanya. També ells s’hi deixaran la pell. I ho farà, igual com en els anteriors 40 encontres, tota la resta.

L’equip va viure ahir el segon entrenament de la setmana, després d’haver descansat dilluns i de completar dimarts la primera sessió. Somriures i bromes, però també la serietat que ha mostrat el CF Reus al llarg de tot el campionat, acompanyaven les darreres passes d’un dels 22 equips que disputaran la 2017-18 a Segona. Poques vegades més trepitjarà el verd de les instal·lacions de l’Estadi Ángel Martínez. O Alberto Benito o el capità Ramon Folch. La confirmació dels rumors que han inclòs noms com els seus aquestes setmanes, quan es produeixi, els portarà lluny de Reus d’aquí a només quinze dies.

Correspondre el regal

El Valladolid arribarà a la capital del Baix Camp instal·lat a la sisena plaça de la classificació i amb el play-off a les mans. El proper rival dels roig-i-negres compta amb la motivació que els suposarà el partit de l’adéu. I ha estudiat aquesta setmana la fórmula per mirar de contrarestar-lo.

No ho posarà gens fàcil un grup disposat a correspondre el regal que va rebre a principis de campanya, formar part de la primera plantilla de plata que haurà defensat l’escut del CF Reus. I en aquesta tasca les sensacions, les xifres, les estadístiques i la consecució de la permanència parlen bé de Natxo González i els seus homes. Després, esperarà el camp de l’Almeria. I, llavors sí, un desenllaç definitiu.

tracking