Diari Més

Uche ressuscita en el moment idoni

El davanter va deixar bocabadat al Nou Estadi amb els seus dos gols i la seva assistència, vitals per derrotar al Girona

Uche, a l'esquerra, al costat de Lévy Madinda.

Uche, a l'esquerra, al costat de Lévy Madinda.Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ningú s’ho esperava. I qui digui que sí, possiblement menteix. Bé, sí que hi ha dues persones que segurament podien preveure que Uche encara tenia molt de futbol a les seves botes, però cap de les dues podria haver-se imaginat el partidàs que va fer el davanter aquest diumenge al Nou Estadi en la victòria contra el Girona (3-1). Segurament, Nano Rivas, flamant tècnic del Gimnàstic de Tarragona, i Emilio Viqueira, director esportiu, tenien dipositades totes les esperances en aquest futbolista. Un, perquè el va alinear en el seu primer partit com a entrenador i, l’altre, perquè porta tota la temporada dient que Uche encara té molt a dir al Nàstic i en el món del futbol. Sembla, doncs, que els dos van encertar.

Ikechukwu Uche va passar de començar a jugar-ho gairebé tot amb el Nàstic, a passar completament desapercebut. Fins la passada jornada, era el màxim golejador (empatat amb Tejera, gràcies al seu recent doblet contra l’Oviedo) del Nàstic amb sis dianes, però ningú se’n recordava d’ell. Entre una lesió que ningú va explicar, a la costella, per culpa de la qual va haver de jugar i d’entrenar infiltrat, i una altra posterior que va explicar Juan Merino fa tres setmanes, i que era crònica, aquest futbolista semblava abocat a marxar del Nàstic sense pena ni glòria. Això sí, els sis gols que havia anotat l’avalaven.

Doncs Nano Rivas ho va tenir clar. El va alinear titular contra el Girona, davant del segon classificat i en un duel a vida o mort. I el punta va respondre de la millor manera. Jugada i passada de geni en el gol de Barreiro, i dues dianes d’autèntic crack. La primera, amb un xut creuat i llunyà que no va poder aturar el meta visitant i, la segona, fent un gir de 180 graus a l’interior de l’àrea, afusellant posteriorment al porter del Girona.

La graderia del Nàstic va passar de criticar lleument l’actuació a la primera meitat del davanter del Nàstic a aplaudir-lo i ovacionar-lo a la segona, quan va entrar en acció i va marcar els dos gols, decisius i vitals per a la permanència del Nàstic.

Gairebé inèdit

No ha estat, precisament, un camí de roses el d’Ike Uche al Nàstic aquesta temporada. El màxim artiller, amb vuit dianes, ha passat moltes jornades fora de la convocatòria i dels plans tant de Vicente Moreno com, sobretot, de Juan Merino, entrenador destituït fa dos dissabtes per culpa dels mals resultats de l’equip.

Abans d’aquest diumenge, Uche només havia jugat 21 partits, un total de 1.114 minuts. Fins a la 21a jornada va tenir, més o menys, certa regularitat. Alternant titularitats amb suplències i alguna absència de la llista, el futbolista va intentar aportar tot el futbol que ha demostrat que té, però no va acabar de quallar. Des del 28 de gener, en l’empat del Nàstic a casa contra l’Osca (0-0) a la 23a jornada, Uche va trigar deu partits més a reaparèixer. No va fer-ho fins el 2 d’abril, en la 32a jornada lliguera, que va coincidir amb la derrota de l’equip davant de l’Almeria. Gairebé dos mesos a l’ostracisme per, ara, aparèixer, marcar dos gols, fer una assistència i convertir-se en heroi. Futbol...

tracking