Diari Més

Un punt per continuar a Segona

El CF Reus rescata un 1-1 al Martínez Valero i celebra la permanència matemàtica que ja havia assolit gràcies a la derrora de l’Alcorcón

David Haro va disposar de bones ocasions per posar el CF Reus per davant.

Un punt per continuar a SegonaMatías Segarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus extrau un punt de la visita al feu de l’Elx, amb un gol de Vítor al 72’ que Sory contrarestava només 4 minuts després, en una jornada 40 en què els homes de Natxo González trepitjaven la gespa del Martínez Valero amb la permanència matemàtica certificada des del migdia per l’empat de l’Alcorcón davant el Tenerife (1-3). L’1-1 final col·loca els roig-i-negres amb 52 punts al compte i instal·lats a la desena plaça de la classificació. Per davant, encara, el tancament de campionat a l’Estadi, aquest cap de setmana contra el Valladolid, i la cita que, contra l’Almeria, acomiadarà el curs per als de la capital del Baix Camp d’aquí a quinze dies. El play-off, amb tot, s’esvaeix i queda a vuit punts quan resten només sis per disputar-se. El que és segur és que la propera campanya l’afrontarà el CF Reus també com un dels 22 rivals de Segona Divisió.

Els roig-i-negres van portar, d’entrada, la iniciativa a territori aliè tot i mesurar-se a un oponent amb urgències. Al davant, els il·licitans no van sentir-se prou còmodes com per intentar l’1-0 fins superada la primera mitja hora, i van limitar les provatures a algun tret des de fora de l’àrea que es repartien un actiu Pelayo i Nino. O el que, al minut 32, aconseguia Fabián en fora de joc. En total, una desena de xuts amb què el conjunt de Vicente Parras –que dirigia contra el CF Reus el seu quart enfrontament, immers de ple en la lluita per la supervivència a Segona– no va aconseguir desfer el 0-0 inicial, permanentment frustrat per l’excel·lent feina d’Edgar Badia i el seu propòsit d’acabar la temporada amb el Zamora sota el braç. L’Elx, que necessitava sumar per aferrar-se a les opcions de permanència, va haver d’invertir el primer canvi al minut 29 per la lesió de Josete, que va cedir el seu lloc al verd a José Ángel. Del costat roig-i-negre, Alberto Benito va donar l’ensurt en anar a terra arran d’una topada amb Túñer. L’altafullenc, que va rebre atenció de les assistències, va poder continuar en l’encontre amb normalitat.

Defensa reconfigurada

Amb tot, l’entrenador roig-i-negre havia reconfigurat una línia defensiva on no hi havia lloc, per primera vegada en dos mesos, per a l’atacant Jorge Miramón, reconvertit en lateral per la proliferació de baixes a la rereguarda i que ahir ocupava un lloc a la banqueta. Sí que hi era, i lluïa titularitat de nou després d’haver-ho fet per últim cop 21 jornades enrere, el nigerià Chrisantus. El primer sacrificat, a la mitja part, va ser Fran Carbia. Tot i haver firmat un parell de jugades brillants als primers compassos, i haver encapçalat l’atac roig-i-negre al Martínez Valero, el tarragoní cedia el lloc a la gespa a Guzzo a la represa. Abans d’emprendre el camí a vestidors, la darrera oportunitat havia anat a càrrec del capità Folch: un tret llunyà que sortia alt, per damunt del travesser de Germán. El de la capital del Baix Camp havia estat a punt de fer-ne un en pròpia, encara al minut 5, quan intentava un refús amb el cap, en una acció en què afortunadament Badia tampoc no va fallar i va enviar-la a córner.

Els locals van sortir amb un altre aire a la segona meitat de partit. Comandats per un lluitador Pelayo, sovint associat amb Borja Valle o amb Nino, van guanyar en possessió i domini i van aconseguir comprometre seriosament un CF Reus que, fins llavors, manegava la cita amb més o menys confiança. Natxo va moure llavors la banqueta i va recuperar Miramón a la posició que estava ocupant Ángel Martínez. Abans, també Badia havia fet saltar les alarmes en caure a terra atropellat per Pelayo i amb mostres de dolor al braç dret. No va ser res. El primer en marcar, tot i les renovades energies que exhibia el conjunt local, acabaria sent el CF Reus.

Quatre minuts després

Corria el minut 72 quan Vítor Silva recollia una passada mil·limètrica de David Haro i batia el porter local. El portuguès, que ahir també formava part de l’onze titular, estrenava així el seu compte golejador a Segona Divisió i amb la samarreta roig-i-negra. Haro, per la seva banda, s’adjudicava una altra entre les magnífiques assistències que està quallant el de l’Ametlla del Vallès en aquest tram final de campionat. Poc va durar l’alegria al CF Reus. Només quatre minuts després que Vítor hagués fet pujar el 0-1 a l’electrònic, Sory, que acabava d’accedir al terreny de joc com el tercer canvi que consumava Vicente Parras, aconseguia el mèrit de fer-li gol a Badia i restablia l’empat. La resta, els reusencs tancats al darrere i l’Elx mirant d’endur-se el premi íntegre en un duel en què només el paper brillant del porter visitant i un rigor defensiu de què ha fet emblema el CF Reus aquesta campanya es van interposar entre els il·licitans i la victòria.

tracking