Diari Més

El Girona vol celebrar un ascens a Tarragona que enfonsaria al Nàstic

Maffeo es va retirar ahir de l’entrenament per part dels gironins, que podran comptar amb tots els seus jugadors punters

Samuele Longo, a l'esquerra de la imatge, durant l'entrenament d'ahir del Girona, del qual es va retirar Maffeo.

El Girona vol celebrar un ascens a Tarragona que enfonsaria al NàsticGirona FC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha discussions sobre si és el rival més adequat a aquestes alçades de temporada. Quan s’acaben les campanyes, mai queda clar si és millor que et toqui jugar contra els equips de dalt, o bé fer-ho davant dels de la zona baixa de la taula classificatòria. El que és cert i no es pot canviar, és que el pròxim rival del Gimnàstic de Tarragona és tot un Girona, un equip que té un peu a la Primera Divisió i que podria posar els dos al Nou Estadi, aquest diumenge, després del partit que arrencarà a les sis de la tarda.

Els gironins arriben al derbi amb 69 punts, cinc més que el Getafe, tercer classificat i únic conjunt amb opcions reals de prendre-li la segona posició que atorga el dret de pujar directament a la categoria reina. El Getafe juga dissabte al camp del Valladolid i, una victòria dels madrilenys, els deixaria a dos punts dels gironins, amb el partit dels de Machín encara per disputar-se. Aquesta pressió pel Girona és un dels fets amb els quals pot jugar el Nàstic, un Nàstic que viu una situació completament contrària, en zona de descens i amb l’aigua al coll.

Els gironins tenen com a màxima garantia el seu joc. Pablo Machín ha aconseguit formar un equip amb el pas de les temporades que sap jugar de memòria. Són inqüestionables els dos laterals llargs i els tres centrals per al tècnic, un entrenador que sí varia el nombre de centrecampistes i de davanters segons el partit que hagi de disputar. Pot jugar amb un punta o amb dos i, tenint en compte la situació amb els centrecampistes del Nàstic, Machín es dedicarà a poblar la medul·lar.

La baixa de Sergio Tejera per sanció al Nàstic i la possible de Luismi per molèsties motiven que el tècnic del Girona estigui valorant la possibilitat d’apostar per un centre del camp molt poblat i que sigui capaç d’anul·lar la creació del joc del Nàstic.

Les baixes del Girona són, per lesió, les ja conegudes de Coris, Rubén Alcaraz, Ricky i Aday Benítez. Un futbolista important en els esquemes de Pablo Machín com ho és Pablo Maffeo es va retirar ahir de l’entrenament, encara que la seva participació diumenge no està, ni molt menys, descartada.

tracking