Diari Més

Fran Carbia i Máyor, el 50% del gol

Competeixen pel ‘pitxitxi’ del CF Reus, amb 7 dianes per cap, i n’han fet la meitat de les 28 que suma l’equip

Els roig-i-negres Fran Carbia i Máyor, en un entrenament d'aquesta temporada, amb l'atacant portuguès del CF Reus Ricardo Vaz.

Fran Carbia i Máyor, el 50% del golOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A només tres jornades del final, dos futbolistes es disputen, a la plantilla roig-i-negra, el títol de màxim anotador. Fran Carbia i Máyor acumulen, a aquestes alçades del campionat, 7 gols cadascun. Entre els dos, s’han repartit exactament el 50% de les 28 dianes que el CF Reus atresora al seu compte, en una temporada marcada per la manca d’eficàcia i d’un referent clar a la davantera, i on part dels recursos d’atac encara no s’han arribat a estrenar, amb pobres registres en aquest capítol. L’encert de Fran contra el Sevilla Atlètic (2-1), mitjançant un gol de molt bella factura que deixava la meitat de la feina feta –i posava fi a 24 jornades de sequera– a l’espera que Haro –qui marcava per primera vegada a Segona A– la completés, li va valdre al tarragoní per recuperar la distància amb Máyor. El d’Aspe s’havia avançat, a la tornada de les vacances de Nadal, després que Carbia rebentés tots els registres en la primera volta. La disputa dels duels amb Elx, Valladolid i Almeria acabarà de decidir el nom del pitxitxi, o si un i altre haurà de compartir el títol per a la 2016-17.

Fran (Tarragona, 1992), un dels supervivents del bloc que va iniciar aquest periple cap al futbol professional ara fa tres cursos, celebrava els 100 partits de Lliga amb el CF Reus coincidint amb el pas pel feu del Tenerife. L’atacant va ser el primer en renovar contracte amb l’entitat roig-i-negra, per tres temporades més i amb una clàusula de 2 milions d’euros que el manté lligat a «l’equip pel qual sento una cosa que no tornaré a sentir per cap altre». El pas del temps i els mèrits aconseguits l’han perfilat com un dels estendards de l’equip, a qui va empènyer amb especial intensitat en una primera volta d’espectaculars intervencions.

Máyor (1984, Aspe), per la seva banda, irrompia al vestidor reusenc aquest passat mercat d’estiu des de l’Alcorcón, amb una llarga trajectòria de bronze. Entre les dianes que ha anotat fins ara hi ha el 0-1 contra l’Oviedo o l’1-0 contra l’Almeria. A l’equador de Lliga va agafar el relleu de Fran, a qui atrapava en la lluita pel pitxitxi arran del gol que va marcar contra el Tenerife.

Artífexs de les victòries al derbi

Ambdós davanters són, a més, els artífexs de les dues dianes amb què el CF Reus ha decantat del seu costat l’anada i la tornada del derbi contra el Nàstic, per primer cop a Segona.

tracking