Diari Més

Quilòmetres per guanyar una Lliga

Prop de 4.000 roig-i-negres correran pel CF Reus a LaLigaRun, la cursa entre aficions dels 42 clubs de la LFP

Cerca de 4.000 rojinegros correrán por el CF Reus en LaLigaRun, la carrera entre aficiones de los 42 clubs de la LFP

Quilòmetres per guanyar una LligaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de 39 jornades demanant a la seva afició que fes costat a l’equip en el repte de certificar la permanència a Segona, el CF Reus encomana als seguidors una altra tasca: que es calcin les sabatilles i corrin en LaLigaRun, la cursa entre aficionats dels 42 equips que organitza LaLiga i on ja s’han inscrit prop de 4.000 roig-i-negres. El sistema és senzill. Cada runner acumularà, depenent de la distància que completi, una quantitat determinada de punts per als colors que defensa. El club que més n’aconsegueixi es proclamarà guanyador d’aquesta particular Lliga que compta els mèrits per quilòmetres. La iniciativa ha habilitat un circuit a la ciutat de cada equip on els participants podran córrer. En el cas de Reus, aquest es desplegarà a l’entorn de l’Estadi i oferirà dues opcions de 5,5 quilòmetres –per sumar un punt– o de 14,8 quilòmetres –per sumar-ne tres–, és a dir, 15 o 40 voltes senceres al camp de futbol.

Una peculiaritat és que no hi ha una sortida fixa. El marge per a córrer abraça entre divendres i dilluns, del 26 a les dotze de la nit fins la mitjanit del 29 de maig. En total, 72 hores de què l’afició disposarà per donar una engrescadora última empenta al CF Reus. Per córrer i convertir la cursa en punts cal registrar-se a LaLigaRun i afegir al perfil l’aplicació de running o el rellotge habitual. Un cop finalitzat el període en què es disputarà la prova col·lectiva que vincula ciutat i entitat, s’elaborarà una classificació on es detallaran els equips que més punts han rebut de la seva afició i que, per tant, es proclamen guanyadors d’aquesta Lliga alternativa que converteix els seguidors en una part molt activa dels èxits que reculli el seu club. Els primers inscrits lluïen aquests dies els seus dorsals a les xarxes socials.

El vincle amb el ‘running’

La connexió entre el CF Reus i el running ha estat certament estreta des que s’hi obrís una nova etapa d’aspiracions elevades i també l’arribada del cos tècnic que envolta Natxo González. Des les sessions d’entrenament de Bernardo Tapia o Xavi Bartolo en acabar la feina amb la plantilla fins a projectes més personals com el de Daniel Colell, que la temporada passada va decidir, quan sortia a córrer, anar afegint metres a la distància per cada setmana que l’equip superava sense lesions. Ara, però, LaLigaRun cedeix el testimoni a l’afició, que podrà presumir, a més dels quilòmetres recorreguts el cap de setmana, també d’haver corregut pel CF Reus.

tracking