Diari Més

Societat

El porter del Reus Deportiu d'hoquei, una estrella de la guitarra portuguesa

Pedro Henriques oferirà properament una actuació a Cambrils i una a Reus

Imatge del cartell del concert de fado que oferirà el porter del Reus Deportiu d'hoquei, Pedro Henriques, junt a la cantant Elsa

El porter del Reus Deportiu d'hoquei, una estrella de la guitarra portuguesaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Henriques, el porter portuguès del Reus Deportiu d'hoquei sobre patins, és una estrella del fado i de la guitarra portuguesa, i abans de tornar al seu país, després d'acabar la seva cessió pel Benfica, oferirà dos concerts per dir adéu al seu periple per Catalunya.

Segons ha indicat el directiu del Reus i també músic Jordi Salvadó, Henriques, que acaba de guanyar per al seu equip la vuitena Copa d'Europa del Reus Deportiu, eliminant precisament en semifinals l'equip que l'havia cedit, les àguiles vermelles del Benfica, oferirà dues úniques actuacions abans de tornar a casa.

La primera, a la Cripta de l'Ermita de Cambrils aquest diumenge 28 de maig, i la segona i última, a Cal Massó de Reus, el 17 de juny.

La inquietud artística de Pedro Henriques (Lisboa, 1990) li ve en els gens, no debades el seu pare, Humberto Vicente, amenitzava els seus temps d'oci amb la guitarra, mentre el petit Pedro va començar a patinar i a tocar la guitarra als 4 anys, sense acabar-se de decidir per cap de les seves dues passions.

Pedro, que va créixer amb el fado a la sang i comparteix vocació artística a casa amb la seva parella, Elsa Casanova, una de les veus emergents del seu país, va trobar l'ajuda en arribar a Reus de Jordi Salvadó per mantenir la seva vena musical.

Una vena que es va ampliar amb l'aparició del músic reusenc Fito Luri, en l'últim disc del qual, Planetes càlids, van participar tant Pedro Henriques com Jordi Salvadó.

Es va crear així un trio de fado i Henriques va participar en la presentació del disc de Luri al Teatre Bartrina de Reus, i ara s'anuncien dos nous i últims concerts abans de l'obligat retorn a Lisboa.

En ells, Pedro Henriques i la cantant Elsa Casanova comptaran amb el suport, a la guitarra flamenca, del cambrilenc Eduardo Sánchez, en un repertori que inclourà fados com Verdes Anos, Maldição,Porque teimas nesta dor, Promete Jura, Lenda das rosas, Eu preciso de te ver, Cuidei que tinha morrido, Chuva o Cheira bem cheira a Lisboa, entre d'altres.

tracking