Juan Carlos Herrera es proclama campió d'Espanya de Decathló M40

Josep Maria Mateo va aconseguir acabar en segona posició en la decathló M50

Juan Carlos Herrera es proclama campió d'Espanya de Decathló M40Diari Més

L’atleta del Club Atletisme Tarragona Juan Carlos Herrera es va proclamar campió d’Espanya de decathló de la categoria M40 en el marc del Campionat d’Espanya de Veterans de 10.000 metres, pentathló de llançaments i proves combinades que va tenir lloc a Logroño, i en el qual Josep Maria Mateo va ser segon en la decathló M50 i Antònia Royo segona en els 10.000 metres F50.

Juan Carlos Herrera va completar una sensacional prova, amb grans marques en la majoria de proves, i sense cap errada important, el què li va permetre completar la combinada amb una excel·lent puntuació de 5.111 punts. Herrera va destacar especialment en les proves dels 100 metres llisos, amb 12,68 segons, del salt de llargada, amb 5,29 metres, dels 400 metres llisos amb 55,64 segons, del llançament de javelina amb 29.45 metres, per acabar amb una magnífica cursa de 1.500 metres que dominaria amb gran autoritat, amb un gran registre de 4’29’’29. Un gran resultat per l’atleta de Vila-seca, que confirma que la seva aposta per les proves combinades ha estat un encert, i el treball realitzat durant tota la temporada ha donat els seus fruits amb aquesta merescuda medalla.

Mateo, gran campionat

Josep Maria Mateo també va completar una gran actuació en la jornada del dissabte de la decathló M50, al final de la qual ocupava la primera posició de la classificació. Però una molèstia al bessó que ja no el va abandonar i la disputa de proves menys favorables a les seves característiques, el van fer retrocedir fins a la tercera posició, abans de la disputa de la prova final. L’atleta tarragoní havia destacat sobretot en les proves dels 100 metres llisos, amb 12,78 segons, salt d’alçada amb 1,52 metres, els 400 metres llisos, amb 1.01.70 i el salt amb perxa amb 2,90 metres. Per acabar la competició, Mateo va sortir decidit a imposar el seu ritme en els 1.500 metres llisos i, poc a poc, va anar deixant enrera els rivals, completant la cursa amb un magnífic registre de 5’32’’94, que li va permetre recuperar una posició a la classificació general, per acabar segon amb 5.096 punts, per darrera de José Manuel Gonta (Atlética a Silva) i per davant de Domingo Fernández del Trotamundos Candelaria.

En la prova dels 10.000 metres llisos, Antònia Royo va saber mantenir el ritme que s’havia fixat des de sortida, per assolir una excel·lent segona posició final, en aturar el cronòmetre amb uns magnífics 48.00.76, únicament superada per María Soledad Castro del Comesaña Sporting Club. Un excel·lent debut en Campionats d’Espanya per a l’atleta d’Altafulla, que suposa un gran premi a la seva constància.