Diari Més

Juan Merino presenta la dimissió com a tècnic del Nàstic però no li accepten

L’entrenador assegura que se sent recolzat pel «director esportiu i per la plantilla» i diu que «no entendria» una destitució

Juan Merino es lamenta durant un moment del partit que el seu equip va disputar al Nou Estadi contra el CF Reus.

Juan Merino presenta la dimissió com a tècnic del Nàstic però no li acceptenCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Merino, entrenador del Gimnàstic de Tarragona, va anunciar aquest divendres, durant la roda de premsa prèvia al partit contra el Rayo Vallecano, que en els darrers dies ha presentat la seva dimissió com a tècnic grana. Ara bé, l’andalús va afegir que no li havien acceptat, de forma que continuarà exercint les seves funcions.

Merino va explicar concretament que «en un moment donat, he presentat la meva dimissió, i no me l’han acceptat. Els vaig dir que dimitia i que no volia cobrar ni un duro del que em quedava». Així, l’entrenador del Nàstic va contestar a les preguntes sobre la reunió que hi va haver després de l’enfrontament d’aquest dissabte entre el seu equip i l’Oviedo al Nou Estadi, que va acabar amb empat a dos gols, després d’una primera part molt dolenta en la qual es va discutir el plantejament del gadità.

«Jo no ho entendria», va manifestar sobre una possible destitució després del duel d’avui contra el Rayo Vallecano, en el cas que el tècnic no tornés a casa amb els tres punts o, com a mínim, amb un empat. «Sóc una persona que està ajudant bastant al Nàstic. Els números estan aquí. Si en algun moment estic perjudicant al club, Juan Merino mai serà cap problema per a cap equip», va afegir l’entrenador, visiblement afectat pels rumors que apunten a un relleu a la banqueta en aquesta recta final de Lliga.

Tampoc va voler entrar en si se sent recolzat pel Consell d’Administració o no, encara que «el que jo sé és que el director esportiu i la plantilla estan d’acord» amb la forma com s’estan fent les coses. També va detallar que està content pel tracte dels socis i aficionats del Nàstic, ja que «estic molt agraït a l’afició. Difícilment es pot veure una afició que pugui estar tant al costat de l’equip».

Merino sempre fa referència als seus números com a entrenador del Nàstic. «Estic molt agraït a la plantilla. Són ja 19 partits –amb el a la banqueta–, 27 punts. No hem perdut dues vegades consecutives i, tot i alguna adversitat, l’equip ha estat capaç de capgirar la situació». No va voler fugir a l’hora de respondre per les decisions que pren tant a l’hora de realitzar les alineacions com en fer els canvis durant el partit, ja que «sóc un entrenador que pren decisions que poden ser més o menys perjudicials, però sóc força equitatiu en la presa de decisions. Estic molt agraït a la plantilla i al director esportiu». Sempre, va fer referència als jugadors i a Emilio Viqueira a l’hora d’agrair la seva etapa a Tarragona.

Pel que fa al partit contra el Rayo, va detallar que «els jugadors tenen moltes ganes que arribi el partit, estan molt conscienciats que es tracta d’una final més». Es preveuen canvis a l’esquema de Merino de cara al duel a Vallecas, ja que l’andalús podria tornar al sistema de cinc defensors.

Sense Iago ni Álex López

En la convocatòria, Juan Merino va tornar a sorprendre. Va deixar a dos dels seus jugadors més utilitzats a Tarragona. Iago Bouzón, substituït durant el duel de dissabte contra els asturians, no viatja a Vallecas, igual que Álex López, que va protagonitzar una discreta actuació contra l’Oviedo.

Amb Reina insubstituïble a la porteria, els defensors serien, de dreta a esquerra, Gerard Valentín, Bruno Perone, Luismi, Xavi Molina i Mossa. Tornant Luismi a l’eix de la defensa, Zahibo recuperaria la titularitat en el centre del camp, al costat de Sergio Tejera i per darrere de Cristian Lobato, que seria el centrecampista més avançat.

A dalt, Manu Barreiro es mantindrà a la titularitat, i la seva parella podria ser Juan Delgado, que va completar una bona segona meitat contra l’Oviedo. Una altra de les novetats, potser la més destacada a la convocatòria, és el retorn del camerunès Achille Emaná, recuperat de les seves molèsties.

tracking