Diari Més

Les sancions de Benito i Folch forcen un onze inèdit contra el Sevilla Atlètic

El capità del CF Reus només s’ha perdut un partit en tot el curs, també per complir cicle, i Badia, Vaz i Fran Carbia afrontaran el tram final apercebuts

El lateral del CF Reus, Alberto Benito, encadenava ara tres titularitats després de la reaparició.

Les sancions de Benito i Folch forcen un onze inèdit contra el Sevilla AtlèticOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El campionat de Lliga segueix plantejant reptes a un CF Reus que s’ha revelat aquest curs com a oponent expert en condicions adverses. El darrer contratemps que haurà de superar l’entrenador Natxo González el posen en escena les sancions i passa per la desena i la cinquena targeta groga que van veure, respectivament, Ramon Folch i Alberto Benito durant el matx amb el Còrdova (1-0). La visita del Sevilla Atlètic a l’Estadi, prevista per aquest dissabte, serà el segon partit que es perdi en tota la 2016-17 el capità roig-i-negre, que només havia cedit el braçalet en la jornada 12 i ho havia fet també per complir cicle. Benito, per la seva banda, ha disputat 27 dels 38 enfrontaments i n’encadenava tres com a titular des de la darrera reaparició, contra el Nàstic i superada la lesió al lligament de l’espatlla que es va produir davant l’UCAM Múrcia. Migcentre i lateral no havien coincidit mai de baixa, de manera que el tècnic roig-i-negre disposarà contra el filial del Sevilla un onze inèdit.

A priori, l’absència més fàcilment salvable sembla la de Benito, després que Jorge Miramón endarrerís la posició fa setmanes i s’hagi reconvertit en un excel·lent recurs per completar la defensa. Reubicar-lo al lateral dret –des de la tornada de l’altafullenc havia continuat jugant però per l’esquerra– i recuperar Ángel Martínez d’inici és una alternativa possible. També ho és tornar a fer lloc a Joan Campins com a relleu natural de Benito i qui va cobrir amb un paper brillant, entre les jornades 20 i 25, la seva primera baixa.

Les opcions, amb tot, són més reduïdes a la medul·lar, on López Garai va haver de ser rellevat contra el Saragossa per molèsties físiques i no va participar aquest passat cap de setmana, tot i que sí que podria estar disponible per al duel amb el Sevilla Atlètic. La baixa del de Baracaldo la va resoldre Marcos Tébar, l’únic fitxatge roig-i-negre en el mercat d’hivern i que podria ser la clau amb la desena groga de Ramon Folch damunt la taula.

Recursos per a tot

A banda de Folch i Benito, altres tres jugadors del CF Reus avancen en la temporada apercebuts. Són el porter Edgar Badia i els atacants Ricardo Vaz i Fran Carbia. En una plantilla que no ha volgut tenir fons d’armari, el cas delicat és el de l’arquer: rebre’n la cinquena suposaria el debut de Jordi Codina, que encara no ha tingut oportunitat de defensar l’arc roig-i-negre. De qualsevol manera, l’equip de la capital del Baix Camp és un dels que menys targetes grogues ha rebut aquesta temporada, la del debut a la Segona Divisió. En concret, el segon que menys n’acumula, únicament per darrere del Valladolid i empatat a 73 amb el Numància. Els reusencs han rebut 603 faltes per les 489 que han fet, i han xutat set penals pels 3 a què han hagut d’enfrontar-se. Per cada targeta rebuda, segons les estadístiques de LaLiga, l’equip ha comès una mitjana de 204 faltes.

tracking