Diari Més

El primer triatló XTerra aplega prop de 500 atletes a Tarragona

La cita ha transcorregut entre entorns del patrimoni natural i històric de la ciutat

Imatges de la sortida, a la platja del Miracle, de la primera edició del Triatló XTerra a la ciutat.

Triatló XTerra a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja del Miracle ha estat l’escenari de la sortida de la primera edició del Triatló XTerra a Tarragona, que ha aplegat prop de mig miler de triatletes d’una vintena de països. Aquesta prova, que forma part del circuit que XTerra organitza arreu del continent, forma part del campionat europeu de triatló.

El punt d’arribada de les proves ha estat un entorn únic, el Pont del Diable. Sebastiano Alba, una de les persones que ha fet possible la cita tarragonina, ha destacat que «la ciutat es mereix, amb l’entorn i el patrimoni que tenim, que es pugui realitzar una prova així que uneix tant natura com esport». Segons ha explicat Alba, entre participants, públic i voluntaris, un miler de persones han fet possible una jornada «festiva més enllà de la competició».

Tot i ser la primera edició, Sebastiano Alba ha reconegut que «moltes coses s’han fet bé» gràcies a la feina de tots els implicats i, en especial, de la «col·laboració de l’Ajuntament, amb les conselleries d’esport i turisme al capdavant». Tot i així, encara no és segur que l’any que ve es pugui repetir el triatló tot i els desitjos d’Alba: «En els propers mesos es decidirà si som dignes de formar part del circuit XTerra, però tant de bo, la ciutat s’ho mereix».

tracking