Diari Més

El futur de Juan Merino depèn del resultat de Vallecas

Monumental emprenyada del president i de la majoria del Consell d'Administració pel plantejament del Nàstic contra l'Oviedo; les crítiques també van enfocades al cos tècnic i a la plantilla

L'entrenador del Nàstic, Juan Merino.

Juan Merino: «Signo 4 punts dels pròxims 6»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empat del Nàstic de Tarragona d'aquest dissabte contra l'Oviedo al Nou Estadi (2-2) va deixar efectes col·laterals. Al Consell d'Administració del Nàstic i, sobretot, al seu president, Josep Maria Andreu, no li va agradar gens el que va veure sobre el verd.

El plantejament de Juan Merino va enervar, i molt, al president i als seus companys de Consell. Ningú va entendre per què van sortir d'inici quatre centrals al Nàstic i, com a conseqüència, Gerard Valentín es va quedar a la banqueta.

No només va sorprendre que quatre defensors centrals sortissin com a titulars, sinó també va fer enfadar molt la disposició d'aquests al camp. Xavi Molina i Bruno Perone van jugar a l'eix de la defensa, però l'escollit en el lateral esquerre va ser Daisuke Suzuki i Iago Bouzón, va partir de banda dreta. Les errades defensives van ser constants i, de fet, l'Oviedo, que no va jugar un gran partit, ni tan sols un bon partit, va aprofitar-se'n i va situar-se 0-2 als 24 minuts de joc. El primer gol va arribar després d'una gran centrada de Susaeta que va rematar, sol, Carlitos. Però el segon va escenificar el desordre que hi havia en defensa. Sortida en fals de Reina per desviar una esfèrica a la qual també hi arribava, sense problemes, Bouzón. Entre els dos van fer misto, però el menys culpable d'aquesta acció era el gallec. Alhora, la pilota va acabar a peus de Toché qui, a porteria pràcticament buida (Xavi Molina va posar-se al mig per intentar interceptar-la) va marcar.

El cabreig era monumental en el si del Nàstic, situació que es va aguditzar quan, en el minut 33, Juan Merino va decidir substituir a Iago Bouzón per donar entrada a Gerard Valentín, assenyalant al gallec clarament i motivant l'emprenyada del central, que no li va voler donar la mà a Merino en ser substituït. És completament normal el gest de Bouzón, ja que no deu ser el més agradable que t'assenyalin d'aquesta manera.

A la segona meitat, l'equip, amb els canvis (l'entrada de Delgado) i bolcat a l'atac, va acabar arribant l'empat, però el mal ja estava fet.

Andreu, molt dur

«És absolutament patètic el que ha passat avui». Així de dur es mostrava Josep Maria Andreu durant el dissabte. Tant després de la mitja part, com en finalitzar el partit, el màxim mandatari del club va mostrar a la seva llotja la seva gran disconformitat amb el que havia succeït.

«Això és inadmissible, no pot tornar a succeir», manifestava un Josep Maria Andreu que, evidentment, assenyala com a culpable a Juan Merino, com també als seus ajudants més immediats del cos tècnic i, com no, als futbolistes, als que, segons ell, no van donar la cara contra l'Oviedo.

Reunió d'urgència

La cosa no va quedar aquí. Després de finalitzar l'enfrotament, tot i l'empat i la millora de l'equip, el president del Nàstic va convocar una reunió d'urgència amb el Consell d'Administració. La intenció era clara. Decidir si es continuava amb Juan Merino a la banqueta o es produïa un canvi en la direcció per a les quatre jornades que resten.

Finalment, es va decidir no realitzar cap canvi, de moment. Però, segons ha pogut saber aquest mitjà, hi haurà relleu a la banqueta si el Nàstic no aconsegueix un bon resultat a Vallecas el pròxim divendres (20 hores).

El Consell entén que els resultats de Merino fora de casa no són dolents i, per aquest mateix motiu, s'han pres una setmana de marge per si s'ha de prendre alguna determinació. Ara bé, si Merino hagués d'abandonar la banqueta, no ho faria sol, ja que el club creu que l'andalús no està rebent tota l'ajuda possible a l'hora de prendre decisions, sobretot en els partits.

tracking