Diari Més

Tejera és mig Nàstic

Dos gols del centrecampista ajuden al Nàstic a remuntar un 0-2 per acabar sumant un punt; Josep Maria Andreu, enfadat amb el plantejament de la primera meitat

Álex López, a la primera meitat.

Tejera és mig NàsticCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergio Tejera és, indiscutiblement, el millor jugador del Nàstic. Mou tot el joc de l’equip, fa millors als seus companys i, a més, tal com ha demostrat en el partit d’aquesta nit, també és capaç de resoldre partits o, almenys, de marcar dos gols per donar un punt al seu equip.

Pintava molt malament el partit després dels dos gols d’un Oviedo que, a l’equador de la primera meitat, ja guanyava 0-2, gràcies a dues dianes que s’haurien pogut evitar. La primera, als disset minuts de joc, va arribar per una centrada de Susaeta des de la banda dreta que va rematar, completament sol i lliure de marca Carlitos.

El segon, en una indecisió entre Reina i Bouzón, en la qual el porter no hauria d’haver sortit de l’àrea per desviar una pilota, ja que el gallec hi arribava. El meta, finalment, va desviar de forma defectuosa, i Toché veia com li queia la pilota a la frontal. Sense oposició, i amb Xavi Molina sota pals per intentar desviar la trajectòria des l’esfèrica, va marcar a plaer.

Va començar a posar-se nerviós el Nou Estadi, i va començar a xiular als seus. Sobretot, a un Iago Bouzón que rebia escridassada rere escridassada. Avui, almenys, no eren justificades, ja que no havia estat tan malament i el futbolista no tenia tota la culpa del segon gol. Fos pel que fos, Merino va fer un canvi en el 33’ i va donar entrada a Valentín, un Valentín que era avui suplent, en l’estrany onze plantejat per Merino, una alineació amb quatre centrals que no va agradar a ningú.

En el segon acte, un canvi als sis minuts, el de Delgado per Álex López, que va significar un punt d’inflexió. El partit del punta no era gens bo, i el xilè va oferir moltíssimes coses més: velocitat, mobilitat i, sobretot, sorpresa.

Merino començava a rectificar un onze que li havia fallat i que ha estat a punt de condemnar a l’equip a una derrota. L’equip va agafar una altra cara, i aquí va aparèixer Tejera. Ahir va baixar del cel el migcampista per entregar tres obres d’art al Nou Estadi. La primera, en forma de creació de joc i, la segona i la tercera, en forma de gol.

Transcorria el 58’ quan Valentín va centrar ras, des de la dreta i Barreiro, d’una forma molt intel·ligent, la va deixar passar veient que apareixia per darrere Tejera. Ell va disparar amb l’ànima, i va marcar. S’animava molt un Nou Estadi que va veure una de les millors segones parts de la temporada.

La coherència havia tornat a l’onze, però Merino volia més poder ofensiu. I el va aconseguir amb l’entrada d’Stephane Emaná per Suzuki. Lobato endarreria la posició al lateral, i el Nàstic s’encomanava als seus homes de dalt. Però, novament, va ser un del mig del camp el que va resoldre la papereta. Passada de Jean Luc a Tejera i, aquest, amb tot el temps del món, veu un forat. Però perquè la pilota entrés per aquest forat, calia disparar amb la dreta. No va ser cap inconvenient per a ell, que la va col·locar allí, i va pujar el segon.

Fins i tot, el Nàstic va tenir el tercer gol. En el 91’, una cursa de Delgado el va deixar sol davant del porter, però el meta va desviar el perill, ja que el xilè no es va acabar de creure que podia culminar la remuntada.

Andreu, enfadat

Després de l’enfrontament, el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, va realitzar unes dures declaracions per l’aposta del seu entrenador. No li va agradar gens el que va veure a la primera meitat, i no es va mossegar la llengua, tal com fa sempre.

FITXA TÈCNICA

NÀSTIC

Reina, Iago Bouzón (Gerard Valentín, 33’), Perone, Xavi Molina, Suzuki (Stephane Emaná, 73’), Luismi, Tejera, Jean Luc, Álex López (Juan Delgado, 51’), Barreiro i Lobato

OVIEDO

Juan Carlos, Johannesson, David Costas, David Fernández, Cristian Fernández, Jon Erice, Lucas Torró, Susaeta (Vila, 66’), Nando (Rocha, 84’), Carlitos (Saúl Berjón, 76’) i Toché

GOLS

0-1, Carlitos (17’); 0-2, Toché (24’); 1-2, Tejera (58’); 2-2, Tejera (81’)

ÀRBITRE

Pedro Jesús Pérez Montero (Andalús). Va mostrar la targeta groga als locals Álex López, Xavi Molina i Stephane Emaná; i al visitant Carlitos

INCIDÈNCIES

El Nou Estadi va acollir 7.196 espectadors.

tracking