Diari Més

Encara queda molt

El CF Reus no pot aturar l’embranzida del Córdoba (1-0)

Jorge es lamenta d'una de les ocasions perdudes del CF Reus.

Encara queda moltLaLiga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La permanència podia ser cosa de dos partits si el CF Reus aconseguia puntuar. Un primer pas, que podia ser gairebé definitiu, passava per sumar a un Nuevo Arcángel contra un Córdoba que es jugava no caure a les places de descens. En un partit poc habitual dels roig-i-negres, amb un conjunt local abocat a l’atac i dominant el control de la pilota, un gol de Rodri al 85’ feia insuficient el patiment en defensa del Reus.

El primer quart d’hora de partit feia preveure que els conjunt del Baix Camp podria imposar la seva llei, aconseguint que no passés res destacable al partit i intentant dominar la possessió de la pilota. Després de dues arribades, una per a cada equip, la balança ha començat a decantar-se en favor dels locals. Sense generar perill seriós, el Córdoba començava a fer-se amo de la pilota, obligant al Reus a defensar-se i a sortir a la contra. Sense un lluitador nat com Querol, la fórmula que li havia funcionat a Natxo en els últims partits amenaçava en desaparèixer.

Els pitjors pronòstics s’evidenciaven en l´últim quart de la primera meitat, amb un Córdoba totalment endollat sometent un Reus que aguantava donant la cara en defensa. Tot feia pensar que la segona meitat canviaria, amb un conjunt visitant que buscava trepitjar més l’àrea rival per evitar que es repetís el guió dels primers 45 minuts. Un miratge. Tot i les bones intencions reusenques, el Córdoba tornava a dominar el partit, obligant al Reus a fer lluir la seva gran faceta defensiva.

Tot i viure instal·lat en camp propi, les aturades salvadores d’Edgar Badia i la reaparició de Garai i la reorganització defensiva del Reus feien pensar que els punts es repartirien entre els dos conjunts. Però l’empenta del Córdoba i la necessitat de sumar els tres punts per tal d’eludir el descens eren irrefrenables. Al 85’ Ais Reig concedia un córner favorable als locals quan cap defensor roig-i-negre havia desviat la pilota. La centrada teledirigida i el gran cop de cap de Rodri certificaven la superioritat andalusa.

Ricardo Vaz, en l’últim minut del temps reglamentari, hagués pogut posar l’empat si no hagués aparegut una mà salvadora de Kieszek. Un cop més, el Reus veia com s’escapaven els tres punts després de patir un gran nombre de minuts, acusant la falta de pólvora i de clarividència ofensiva. A falta de quatre partit, és a dir, dotze punts, els roig-i-negres encara hauran de fer molta feina fins a sobrepassar uns 51 punts que encara no asseguren la permanència.

FITXA TÈCNICA

Córdoba

Kieszek, Deivi, Antoñito (Alfaro, 80’), Caro, Bittolo, Galán, Pedro Ríos, Javi Lara, Ramos (Markovic, 65’), Aguza i Piovaccari (Rodri, 73’).

CF Reus

Badia, Benito, Olmo, Melli, Miramón, Tébar, Folch, Vítor (Garai, 78’), Haro (Vaz, 57’), Jorge Díaz (Ángel, 67’) i Máyor.

Gols

1-0, Rodri (85’).

Àrbitre

Ais Reig (col·legi valencià). Ha mostrat groga als locals Piovaccari (86’) i Pedro Ríos (87’); i als visitants Benito (69’), Folch (82’), Máyor (92’) i Angel (93’).

Incidències

El Nuevo Arcángel ha acollit 13. 750 espectadors.

tracking