Diari Més

David Rocha: «Si marco un gol al Nou Estadi, aquest dissabte no el celebraré»

El migcampista, ara a l’Oviedo, recorda amb molt de sentiment la seva etapa com a jugador del Nàstic, amb qui va triomfar

David Rocha celebra un gol amb la samarreta de l'Oviedo aquesta temporada.

David Rocha: «Si marco un gol al Nou Estadi, aquest dissabte no el celebraré»REAL OVIEDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs jugadors en la història recent del Gimnàstic de Tarragona van tocar tant de prop el cor de l’afició del club tarragoní. David Rocha, peça clau i indispensable de la resurrecció del primer equip del Nàstic en els darrers anys, visitarà el Nou Estadi aquest dissabte, però amb la samarreta visitant.

El cacereny, un dels millors migcampistes que es recorden en els darrers anys, intentarà aigualir-li la festa al que va ser el seu equip fins no fa gaire, abans de començar la seva aventura als Estats Units. Ara, amb la samarreta de l’Oviedo, visita a un Nàstic que necessita els tres punts per no enfonsar-se a la zona de descens, mentre que els asturians, vuitens, tenen un objectiu molt diferent, com és el d’intentar colar-se entre els sis primers classificats per tal de disputar la promoció d’ascens a Primera Divisió.

Rocha va concedir aquest dimecres una entrevista al Diari Més, on va explicar les seves sensacions sobre l’actualitat tant de l’Oviedo com del propi Nàstic. L’Oviedo és un equip que, quan juga fora de casa, baixa molt. De fet, és el que menys punts ha fet a domicili després del Mirandés, cuer a la taula. Els de Miranda de Ebro n’han sumat deu, pels 13 dels asturians. Rocha, en aquest sentit, deixa clar que «ara hem millorat força, hem competit bé en els darrers partits fora de casa. De fet, contra el Llevant no vam merèixer perdre».

El migcampista cacereny explicava que el club asturià ha anat de més a menys. Mentre que l’Oviedo havia aconseguit fer-se fort al darrere i evitar encaixar moltes dianes, «ara, els equips ens estan fent gols amb molt poca cosa». Aquesta circumstància està motivant que l’equip que entrena Fernando Hierro es vegi obligat a ser més efectiu a dalt, una circumstància que també s’ha vist minvada ja que, segons assegura Rocha, «a més, ens està costant molt marcar gols».

L’Oviedo ha anat de més a menys, ja que si fa un mes la seva participació en la promoció semblava un fet, ara està més que complicada. Amb 53 punts, els asturians disten a dos de la sisena plaça que actualment ocupa l’Osca. «Ens hem complicat una mica, i ho teníem molt encaminat, però no hem estat capaços de mantenir-nos a dalt. Confio que, amb cinc partits que queden, puguem ser capaços d’entrar en el play-off», detalla David Rocha.

Contra el Nàstic

Un d’aquests partits és el que disputarà el conjunt asturià contra el Nàstic. Per a aquest duel, Rocha creu que, tot i que l’Oviedo està per damunt a la classificació, «No hi ha cap favorit clar. Seria una gran errada pensar-ho. A casa els està costant treure els partits, però poden guanyar en qualsevol moment». De fet, Rocha recorda el duel que el Nàstic va perdre, fa dues jornades, contra el CF Reus, en el derbi tarragoní. «El Nàstic va merèixer guanyar al Reus», assegurava el futbolista, qui recordava les seves experiències contra els reusencs amb la samarreta grana. «Els dos derbis contra el Reus els vaig viure d’una manera molt intensa. Els resultats ens van acompanyar llavors», va dir.

Ell espera una bona rebuda de l’afició del Nàstic, tot i que «suposo que hi haurà una mica de tot. El que em coneix una mica sap que vaig donar-ho tot perquè el Nàstic estigués on està. El meu sentiment envers el Nàstic no canviarà». La campanya de David Rocha a l’Oviedo no està sent la més regular de totes. Entra i surt de l’equip, donada la gran competència que hi ha a la plantilla. El cacereny explicava que «a l’Oviedo hi ha molta competència. A la primera volta vaig tenir una lesió per culpa de la qual em vaig perdre molts partits. Després, em vaig lesionar l’espatlla i jugava amb mal. Ara, sembla que estic entrant una mica més en posicions diferents».

No ho celebrarà

Rocha té una cosa molt clara. En el cas que aquest dissabte sigui capaç de marcar contra el Nàstic, no celebrarà el gol, pel que representa el club tarragoní per a ell. «No ho celebraré. Igual que si algun dia vingués a Oviedo, o si jugués contra l’Albacete. No el celebraria per respecte a la gent, ja que em van tractar molt bé a Tarragona», assegurava el futbolista, qui no troba explicació al que li està succeint al seu Nàstic aquesta temporada. «M’agafa molt lluny. Crec que no puc opinar sobre això. La categoria és molt igualada i, quan entres en una mala dinàmica, és molt complicat sortir de baix. Confio cegament en què el Nàstic se salvará» va sentenciar.

tracking