Diari Més

Creuar la meta i tirar la vista enrere

Amb 48 punts i a prop de la permanència a Segona, el moment dolç posa en valor la temporada del CF Reus

David Querol, artífex de l'1-0 contra el Saragossa, celebra la diana amb Codina, Máyor i Benito, al costat del tècnic Natxo González.

Creuar la meta i tirar la vista enrereOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja hi són. O, com a mínim, s’hi acosten. El CF Reus frega el llindar de la permanència a Segona després que els tres punts de la victòria contra el Saragossa (1-0) n’hagin acumulat 48 al seu compte i posin amb la zona vermella un marge de sis. La inèrcia positiva del derbi al Nou Estadi (0-1) genera un nou loop a la muntanya russa en què s’ha convertit la temporada per als roig-i-negres, i els catapulta a la desena plaça quan resten cinc jornades i 15 punts per resoldre el campionat. Una mica més a baix es lliura tota una guerra per la salvació que ha implicat UCAM Múrcia, Almeria, Còrdova, Elx i Nàstic, i on els homes de Natxo González celebren no trobar-se almenys avui.

De mirar-se de massa a prop la Segona B a recuperar, mig en broma i mig seriosament, els càlculs envers un play-off que se situa a set punts de distància. En aquests termes es mou la categoria. I un CF Reus on el mateix entrenador advertia irònic en roda de premsa, després que Querol anotés aquest diumenge el gol de la victòria, que «nosaltres som així. Ara parlarem de play-off. D’una setmana a l’altra canvien totalment les coses. Jo no canviaré. I el meu equip no canviarà. Al final, som conscients que els últims sis punts són importants i intentarem aconseguir l’objectiu el més ràpid possible». «Quan quedin dues jornades, si estem a prop del play-off ja ho discutirem», afegia, «però no. Siguem sensats tots».

El preu de la segona campanya consecutiva a la plata oscil·la «no sé, entre els 49, els 51 punts» i es presenta, després d’una voràgine de 37 jornades, relativament propícia per als de la capital del Baix Camp. Els darrers sis els ha encadenat el CF Reus en dues victòries consecutives –que s’afegeixen a sis partits seguits sense encaixar– per apagar les alertes de la meitat inferior de la taula. El resum, el caràcter d’un equip que va començar a forjar-se tres cursos enrere, el de sempre: millors com més elevat és el repte, propensos a la sorpresa, capaços de qualsevol fita que no estigui als plans i, sobretot, convençuts que en «lluitar com a germans» rau la clau de tota una temporada que el temps posarà en perspectiva.

Rivals amb urgències

Ara, i amb el 90% de la feina feta, el calendari tampoc no aplanarà el camí. El proper oponent dels roig-i-negres es presenta en forma del Còrdova, enfonsat a la dissetena plaça en el múltiple empat a 42 punts on participen també Almeria, Elx i Nàstic. Després, i fins al desenllaç de Lliga, Sevilla Atlètic, Valladolid, Elx i Almeria completen aquest últim tram exigent i enigmàtic. A Reus, amb tot, bufen vents optimistes. Els que ha aixecat el triomf en el derbi que decanta del costat roig-i-negre l’anada i la tornada del primer duel amb els granes a la Segona Divisió. I els que encara empenyien l’equip al matx amb el Saragossa. Precisament l’1-0 al minut 26 reconciliava els de la capital del Baix Camp amb una afició que, enmig dels mil estats d’ànim que haurà travessat abans de completar la jornada 42, els va xiular contra l’Alcorcón i diumenge passat els duia en braços fins a l’Estadi.

L’objectiu en el que resta, segellar la permanència el més aviat possible per poder fer allò que la plantilla ha desitjat des que posés el primer peu a la temporada: gaudir, sense pressions, de la categoria en l’any del debut a la Segona Divisió.

tracking