Diari Més

Qualsevol nit surt el sol

Querol firma contra el Saragossa un triomf que l’Estadi no celebrava des del gener i deixa el CF Reus amb 48 punts i a 6 del descens

El gol de Querol, dedicat a Pitarque, apropa el Reus a la salvació.

Tres punts com a local que apropen la salvacióLaLiga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estadi i els gairebé 4.000 espectadors que fregaven el ple de les localitats van lliurar-se ahir a una sensació que no havien experimentat en quatre mesos. Un gol de Querol al minut 26 del matx contra el Saragossa brindava al CF Reus la primera victòria segellada com a local des de principis d’any. L’encert del davanter reusenc catapulta l’equip fins al bell mig de la taula, a la desena plaça, el col·loca amb 48 punts i en posa sis de distància amb la zona de descens el límit de la qual marca el Nàstic, que n’acumula 42. Quan resten encara 15 punts per disputar-se, i pràcticament dues setmanes després d’haver-se mirat de massa a prop l’abisme de Segona B, els roig-i-negres se situen ara set de la zona de play-off a Primera.

Havia de ser així. Setze jornades després de fer-ho per última vegada, el CF Reus va tornar a encaminar-se ahir a vestidors amb un 1-0 brillant a l’electrònic. I enmig de la intensa ovació d’una graderia a què el 0-1 recollit dilluns passat al Nou Estadi sembla haver reconciliat amb l’equip. Abans que Querol batés el porter del Saragossa, el darrer gol roig-i-negre al primer acte duia la firma de Máyor i tenia data del 15 de gener, la del duel amb l’Almeria (1-0) que resultava alhora el precedent més recent de victòria a l’Estadi.

Gairebé una volta més tard, i immers en una lluita per la permanència a Segona que l’està portant a trencar totes les barreres possibles i revestirà d’èpica el tram final de campionat, l’equip de Natxo González desprèn de nou les sensacions de la primera volta. I aprofita, ara sí i pel motiu que sigui, una eficàcia que no se li coneixia en aquest curs d’estrena a la categoria de plata. Amb dues aproximacions, els de la capital del Baix Camp en van tenir prou per endur-se la tornada del derbi ara fa set dies. La primera oportunitat, ahir contra els aragonesos, els va servir per avançar-se, encara al minut 26, en aquest compte enrere davant l’afició roig-i-negra: Saragossa, Sevilla Atlètic i Valladolid acomiadaran la campanya a Reus en escasses setmanes. Després, i també abans en alguna intervenció crucial mentre el Saragossa hi va creure, Badia va regalar l’habitual exhibició per acabar de completar la fita.

El positivisme del derbi

La jornada 37 tenia l’al·licient de la insistència de la premsa aragonesa en ubicar Natxo González com a relleu del provisional César Laínez, si la temporada vinent transcorre per al Saragossa al futbol professional. I el de la rumorologia que apunta que alguna de les peces de l’actual equip roig-i-negre podria acompanyar l’entrenador en el nou periple, si n’hi hagués. encara amb la salvació en joc, i en el marc d’una setmana de plena concentració en el si de la plantilla, una veu autoritzada al vestidor com ho és David Haro havia fet manifesta la convicció que «el que vol el míster amb el Saragossa és guanyar-lo. I nosaltres també». Per a una cita on era baixa, per lesió, Aritz López Garai, i Ángel Martínez havia estat dubte, l’entrenador del CF Reus va mantenir Jorge Miramóm com a lateral, amb una defensa que canviava Pichu Atienza per Melli, i va recuperar Marcos Tébar com a parella del capità Ramon Folch.

Eficàcia i eficiència

El Saragossa, més incisiu en el primer acte, ho va provar primer. Encara al 4’, Iza obria foc desde la dreta amb un tret que desviava Olmo i que Badia acabaria de refusar, ajustada al travesser. Un xut d’Ángel, poc més tard, arran d’una pèrdua al mig del camp, tornava a forçar la intervenció de l’arquer roig-i-negre, que tornava a lluir-se oportú, i que repetiria al 22’ davant una oportunitat de Javi Ros des de dins de l’àrea. Els assajos roig-i-negres s’havien limitat fins llavors a la pilota aturada: una falta executada per Vítor que Melli rematava foraera el més proper a un 1-0 que l’equip també havia buscat en una associació entre Haro i Benito que acabava amb el lateral disparant contra Ratón i amb el porter neutralitzant la provatura.

I llavors va arribar el gol. En una jugada que arrencava des de la línia de tres quarts el portuguès Vítor Silva, qui se la cedia a Máyor per a que intentés el xut. El pitxitxi roig-i-negre la va voler ajustar massa al pal llarg i la recollia, oportú i encertadíssim, Querol que afusellava el porter del Saragossa sense opcions d’aturada. El davanter reusenc en va tenir una altra de bona ja en el segon temps, en un u contra un amb Ratón que es perdia per la línia de fons. I Vítor, en una falta a la frontal que l’arquer visitant va blocar prop del 60. El portuguès en va fallar una de molt bona, davant la porteria aragonesa, amb un xut que va sortir massa creuat. La resta de l’enfrontament la va invertir el Saragossa en mirar de rascar el punt de l’empat a l’Estadi i el CF Reus, en protegir un avantatge que poques vegades ha estat en disposició de gestionar aquesta temporada.

Cani, expulsat al 91’

Abans, però, del xiulet final, el visitant Cani va ser expulsat per dues grogues consecutives, en un rampell de ràbia mentre els minuts s’esgotaven i el CF Reus s’aferrava a un 1-0 que pot acabar marcant la diferència en aquest desenllaç crucial de temporada. L’Estadi tornava a celebrar ahir una victòria i, amb ell, l’equip encadenava tres punts en dos enfrontaments en què ha aconseguit mantenir la porteria a zero. El proper cap de setmana, als roig-i-negres els espera el Còrdova.

FITXA TÈCNICA

CF Reus: Edgar Badia, Miramón, Olmo, Melli, Alberto Benito, Folch, Tébar, Querol (Jorge Díaz, 71’), Vítor Silva (Ángel, 88’), Haro, Mayor (Edgar, 76’).

Saragossa: Ratón, Isaac, M. Silva, José Enrique, Cabrera, Zapater, Lanzarote (Xumetra, 64’), Javi Ros (Edu García, 79’), Pombo (Cani, 46’), Samaras, Ángel.

Gols: 1-0, Querol (27’).

Àrbitre: Juan Manuel López Amaia (Andalús). Ha mostrat groga als locals Vítor, Tébar i Edgar Badia; i als visitants Isaac, Zapater, Cabrera, Ros, Marcelo Silva, José Enrique i Cani (expulsat amb dues grogues al 91’).

Incidències: L’Estadi Municipal ha acollit 3.992 espectadors.

Part dels jugadors de la plantilla reusenca brinden a la seva afició la victòria recollida ahir, que els acosta a la permanència a Segona quan resten 5 jornades.

Qualsevol nit surt el solOlívia Molet

tracking