Diari Més

Els autèntics protagonistes del derbi es preparen a consciència abans del duel

Juan Merino i Natxo González tenen pràcticament definit l’onze que posaran sobre la gespa del Nou Estadi el pròxim dilluns

L'alineació del derbi de dilluns.

Els autèntics protagonistes del derbi es preparen a consciència abans del duelDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara falten tres dies pel derbi Nàstic-Reus. No serà fins a l’1 de maig quan els dos equips mesuraran forces per intentar emportar-se tres punts que els ajudin a seguir sumant per assolir l’objectiu de la permanència. Tot i això, tant Juan Merino, entrenador del Nàstic, com Natxo González, tècnic del CF Reus, ja comencen a tenir força clar quin serà el seu onze per afrontar el duel, un partit que està tenint una gran expectació i que comptarà amb un Nou Estadi ple a vessar.

L’entrenador del Nàstic té previst tornar al 4-2-3-1, un sistema que li va funcionar més que bé en el darrer enfrontament disputat a casa. El 4-1 contra el Mirandés, duel amb remuntada inclosa, va destacar pels grans moments de futbol d’un Nàstic que va demostrar que, quan va a pel partit, és capaç de tot. De fet, durant la segona meitat disputada a Getafe, els de Juan Merino van demostrar que poden ser protagonistes i amos de la pilota sempre que s’ho proposin.

Zahibo torna de complir cicle

Són moltes les variants que pot oferir el tècnic del Nàstic. El que està clar, és que la porteria la defensarà una vegada més Manolo Reina, que és el meta titular des de l’arribada de Juan Merino a la banqueta. En defensa, hi ha moltes possibilitats. En la rereguarda de quatre homes, Gerard Valentín serà el lateral dret. A l’esquerra, pugnarien per un lloc a l’onze Iago Bouzón i Mossa, tot i que el tècnic del Nàstic podria apostar pel valencià, ja que aquest aporta més profunditat pel carril. Si Mossa fos l’escollit per ocupar el lateral esquerre, Bouzón i Bruno Perone serien escollits per a l’eix de la defensa, tot i que l’incombustible Xavi Molina també s’ha guanyat el dret d’ocupar un lloc a l’eix. Daisuke Suzuki, que darrerament ha estat el sacrificat al darrere, tampoc apunta a l’onze de Merino, tot i que, al cent per cent segur, formarà part de la convocatòria.

El centre del camp del Nàstic comptarà amb una novetat gairebé assegurada. Serà la de la presència de Zahibo, que es va perdre el partit de Getafe per acumulació de targetes. El migcampista s’ha convertit en un fixe en les alineacions del Nàstic després de ser un futbolista descartat en el mercat d’hivern. No hi ha cap tipus de discussió pel que fa al seu acompanyant. Sergio Tejera, cervell i amo del centre del camp del Nàstic, estarà en el doble pivot, cent per cent segur.

Per davant dels dos pivots, tres jugadors hauran d’escudar al punta. Jean Luc, que va quallar una gran actuació contra el Mirandés, seria l’escollit per banda dreta, mentre que Lobato, que gaudeix de la total confiança de l’entrenador, actuaria per l’esquerra. A la mitja punta, o com a segon davanter, apareix la figura d’Achille Emaná, qui jugaria per darrere d’Álex López, que es disputarà un lloc amb Manu Barreiro, recuperat de la seva lesió.

Pendents de la defensa

Si en algun moment de la temporada la pissarra de Natxo González va ser, més o menys, previsible, no és aquest. Del gir a l’onze que servia per trencar 14 mesos d’imbatibilitat de l’Heliodoro Rodíguez López i l’aposta reiterada per l’equip que va quallar el 0-1 contra el Tenerife fins a un nou plantejament marcat per les baixes a la rereguarda, el CF Reus ha mudat repetidament la imatge en aquest tram final del campionat. A la cerca de «més frescor», del «flow» perdut durant la segona volta o de recursos per a contratemps rellevants, com les lesions que han mantingut fora els laterals Benito i Campins des de finals de març i que reubicaven amb èxit l’extrem Miramón a la defensa, l’entrenador roig-i-negre ha provat tres alineacions diferents en les últimes tres jornades i quatre en els darrers sis partits.

L’únic que ho ha jugat tot fins ara és Edgar Badia, quarta renovació de la 2016-17 i, avui, el porter menys golejat de la Segona Divisió, empatat en xifres amb l’ascendit Llevant que ha alternat dos arquers aquest curs. Badia compareixerà al Nou Estadi protegit per una defensa incerta, a l’espera que, diumenge, el club faciliti el llistat de baixes per al matx. Si Campins o Benito hi arriben, tornaria a la posició que ha cobert Miramón fins ara, amb Ángel Martínez per l’esquerra i Jesús Olmo i Pichu Atienza com a parella de centrals. Igualment pendents de l’evolució de la contractura que va obligar aquest últim a retirar-se del partit contra l’Alcorcón.

Al centre del camp, en un 4-2-3-1 repetirien el capità Ramon Folch –el segon que més minuts acumula– i Aritz López Garai, que recentment segellava una peculiar ampliació de contracte com a roig-i-negre «fins que ell vulgui» i ja ha reservat lloc al cos tècnic quan pengi les botes.

L’1-0 de Fran Carbia a l’Estadi

Amb Máyor com una alternativa possible per a la punta d’atac, Vítor Silva –que tot just diumenge passat estrenava, finalment, titularitat un cop plenament refet de les molèsties físiques–, es col·locaria a la mitja punta, amb Jorge Díaz per la banda dreta i Fran per l’esquerra. Una altra opció seria incloure Edgar Hernández o donar lloc, d’inici, a David Querol. El tarragoní Carbia va ser l’artífex del gol que, al minut 54 del partit d’anada, deixava a Reus el primer derbi de la història a la Segona Divisió.

tracking