Diari Més

El gir de Munitis que va obrir a Migue un horitzó a la defensa i al CF Reus

El tècnic del Racing va reconvertir l’extrem en lateral a finals de la 2015-16, quan va seduir els roig-i-negres

Olívia Molet

El gir de Munitis que va obrir a Migue un horitzó a la defensa i al CF ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui el conegués tres temporades enrere parlaria de Migue García com un extrem del Cadis. Relativament poc després de posar el punt final a la seva etapa en groc, l’any del debut al futbol professional ha coincidit per al jugador de Jaén amb la segona campanya integrat dins la defensa. Va ser el pas per les mans de Pedro Munitis el que va provocar el gir, «cada vegada més freqüent», d’aquest home d’atac per reconvertir-lo en «un d’aquells laterals amb profunditat i que ataqui que els entrenadors volen». I que va captivar la direcció esportiva roig-i-negra després de fulminar el Racing camí de Segona A.

Ell n’és molt conscient i explica que «probablement allò em va obrir les portes per estar avui al Reus» i encaixar-hi com a una optimització de la rereguarda. La recent visita a l’Heliodoro Rodríguez López, i el desig de Natxo González d’aportar «frescor» a l’onze, van recuperar-lo per als plans de l’equip de la capital del Baix Camp. La provatura va acabar en 0-1 i va trencar 14 mesos d’imbatibilitat local del Tenerife. Després, UCAM Múrcia i Lugo se’l van tornar a trobar damunt la gespa. El lateral es reivindica en aquesta recent etapa futbolística com a lateral on «em sento millor que mai» i avisa que «seguiré treballant per tenir minuts i en tinc moltes ganes. A qualsevol futbolista li agrada jugar i crec que he marcat un bon nivell en aquestes jornades en què he tingut l’oportunitat de fer-ho».

Un perfil diferent

«Haver estat sempre en una posició més avançada fa que pugui aportar alguna cosa diferent a l’equip», explica Migue, que diu que «fins l’any passat, a Santander, sempre havia jugat d’extrem. Però, amb el canvi al lateral m’he trobat millor que mai». Munitis «em deia que em veia bé més enrere, que estava convençut que m’hi trobaria còmode. Vaig jugar la segona volta a la defensa i, gràcies a això, vaig poder firmar amb el Reus, després de l’eliminatòria, per estar a Segona». La reubicació «no se’m va fer gens complicada». «Els extrems també defensen i és clar que, com a lateral, les situacions u contra u són diferents perquè saps que, si se t’escapa, hi ha perill», però «de mica en mica, he anat millorant en aquest aspecte i ho faig encara diàriament, i m’hi sento molt bé», assegura l’andalús. Amb tot, «Natxo sempre m’ha vist com a lateral profund, que és el model que l’equip vol perquè aquí la gent de banda tira més cap a dins. El joc que tenim és ideal per al meu estil».

De la tornada a l’onze inicial contra el Tenerife, Migue García diu que, el partit, «el guardo com un record molt bonic perquè l’estadi és de Primera, hi havia molta gent i va ser un bon partit de tot l’equip». «Després de tant de temps sense competir, vaig tenir bones sensacions i vam aconseguir tres punts que ningú no s’imaginava que poguéssim sumar», afegeix. El precedent pren importància ara que el CF Reus es disposa a visitar el terreny de joc del Llevant, i és per això que «estem molt convençuts que podem guanyar a qualsevol camp. Ja ho hem fet a alguns d’importants com Oviedo o Mallorca. Per què no aquesta setmana guanyar contra el líder? Tant de bo, perquè ens posaria de cara els partits que vénen ara».

Entre les claus, revertir una situació en què «ens està faltant el gol i aprofitar les ocasions que tenim», però també mantenir un rigor defensiu que sosté els roig-i-negres a la tretzena plaça i com un dels menys golejats. «La feina grupal, no només la defensa i el porter, ajuden per encaixar menys» en un tram on «la cos es veu més complicades però continuem tranquils perquè competim bé».

tracking