Diari Més

Iago Bouzón: Jugador del Gimnàstic de Tarragona

«El que baixi del 110% del seu rendiment es converteix en un equip vulgar»

El central del Nàstic assegura que «tots els sistemes són bons», ja que tenen «coses bones i dolentes»

Iago Bouzón, al Nou Estadi, on espera que l'afició continuï sent imprescindible per ajudar al seu equip a assolir la permanència a la categoria de plata.

«El que baixi del 110% del seu rendiment es conveteix en un equip vulgar»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com valora la temporada del Nàstic?

—Està sent una temporada difícil. Tot el que sigui comparar amb l’any anterior significar sortir perdent. La Segona A és molt competitiva i, després de veure el que vam fer l’any passat, és per valorar-ho molt. Veiem equips amb molta entitat i grans pressupostos als quals els està costant sortir de la zona baixa.

—Creu que l’afició ha entès el fet que el que es va aconseguir la passada temporada va ser increïble?

—Parlo en nom meu, però tots els jugadors estem molt agraïts amb l’afició. Aquest canvi en només tres o quatre mesos de veure’t gairebé a Primera Divisió i veure ara que estàs lluitant per les posicions de baix és difícil d’assumir. Tant per a ells com per a nosaltres. No només ens ha passat a nosaltres, ja que altres equips que havien fet promoció un any, a la temporada següent estan lluitant per no baixar. Hem de ser molt conscients que hem de tenir una ambició, però que hem de tenir els peus a terra.

—Creu que altres equips van donar per mort al Nàstic?

—En el futbol sempre hi ha opinions i gustos per a tot. Suposo que la gent que no viu el dia a dia de l’equip ens pogués donar per mort, però els que sí hi són i els jugadors sabíem que no baixaríem els braços. Sembla que en aquests casos la veu que sempre s’escolta és la del crític o del pessimista, però nosaltres intentem aïllar-nos i treballar per sortir de la situació.

—Va ser injust el futbol amb Vicente Moreno?

—No ho sé. El que sí està clar és que, a tots llocs, el que mana són els resultats. És una professió una mica ingrata, ja que independentment del treball que realitzis, si no aconsegueixes resultats no es té en compte tota aquesta feina. Crec que el que ha fet Vicente quedarà aquí per a sempre, i ningú ho podrà esborrar.

—Creu que entre tots estem sent justos amb Iago Bouzón?

—Sincerament, no entro a valorar això. En altres llocs he tingut una crítica molt favorable i, en d’altres, no me l’he merescut tant a favor com l’he tinguda. Sincerament, no em paro a pensar en aquestes coses. Igual que hi va haver una part crítica amb mi, també n’hi va haver una altra que em donava molt de suport, sobretot al carrer.

—El que sí es valora molt de Iago és la seva entrega i el seu caràcter. Creu que a l’equip li ha faltat caràcter en algun moment de la temporada?

—El que intento transmetre als jugadors que arriben és que quan un ho dóna tot pot marxar a casa tranquil. Ningú ha pogut dir que no m’hagi trencat la cara, hagi estat més encertat o no durant els partits. Això és el que significa ser futbolista professional.

—Juan Merino va assegurar en la seva arribada que faltava humilitat.

—Que cadascú hi posi l’adjectiu que vulgui. El que sí és cert és que hi ha vegades en què un resultat molt bo, pensem que s’ha de repetir la temporada següent, i ens adonem que no és així. Qualsevol equip que baixi del 110% del seu rendiment, es converteix en un equip vulgar.

—És més difícil jugar amb defensa de cinc?

—Tots els sistemes són bons, i tenen les seves coses bones i les seves coses dolentes. De vegades, en els partits, érem tres al darrere i jo, sincerament, jugant de central he vist partits on hem pres més riscos jugant amb tres centrals.

—Fins a quin punt necessiten a l’afició aquest dissabte?

—En clubs com el Nàstic, el que marca més la diferència amb entitats similars és l’afició. Els jugadors cobren més o menys el mateix, i el seu nivell és semblant, però la diferència la marca l’afició. Nosaltres tenim un valor molt gran, i ells han de notar que són molt importants per a nosaltres.

—Acaba contracte el 30 de juny del 2017. Què es veu fent la temporada vinent?

—En principi, em veig jugador molts anys més. Després, és veritat que les coses et van posant en teu joc. Em trobo bé i tinc 34 anys, que no és una edat massa elevada per seguir jugant.

tracking