Diari Més

El gol del Nàstic de Merino porta l'empremta del mercat d'hivern

Vuit dels divuit gols marcats en el 2017 els han marcat els quatre jugadors arribats al Nadal: Luismi, Emaná, Barreiro i Perone

Achille Emaná ha marcat dos gols aquesta temporada amb el Nàstic.

El gol del Nàstic de Merino porta l'empremta del mercat d'hivernCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gols del Gimnàstic de Tarragona durant aquest any 2017 tenen el segell del mercat d’hivern. Els quatre futbolistes que va fitxar Emilio Viqueira entre el desembre i el gener no només han aportat l’equilibri que necessitava el conjunt grana després d’una primera volta nefasta. També han ofert el gol que necessitava l’equip, un conjunt que no estava gens encertat de cara a porteria i que, tot i no anotar cap diana en les dues darreres jornades, ha millorat molt en aquest aspecte.

Vicente Moreno ja sabia que l’equip necessitava reforçar-se, així com Merino, que ja ho va detallar en reiterades ocasions, tant en la seva presentació com a tècnic del Nàstic, com en les compareixences posteriors. I, tenint en compte els resultats, els dos tenien tota la raó del món.

Des de l’arribada de Juan Merino a la banqueta del Nàstic, l’equip ha marcat divuit gols. Divuit dianes en catorze enfrotametns disputats, les quals han tingut diversos protagonistes. Deu d’aquests gols els han marcat entre els futbolistes que van començar la temporada, mentre que els vuit restants els han anotat els quatre reforços del mercat d’hivern.

Són números força espectaculars, tenint en compte que es tracta tan sols de quatre futbolistes i que, dos d’ells, no juguen en posicions avançades. Luismi ha marcat un gol des de la seva arribada, dos n’han anotat tant Achille Emaná com Bruno Perone i en tres ocasions ha foradat la porteria contrària Manu Barreiro.

Amb números a la mà, en concret els que fan referència als gols marcats, aquests quatre fitxatges han estat determinants. Encara té més mèrit per a ells el fet d’haver marcat gairebé la meitat de gols del 2017 si es tenen en compte les seves situacions individuals.

Perone

Bruno Perone és l’única de les quatre últimes arribades que ha jugat sempre que ha estat disponible. El brasiler s’ha convertit en un futbolista necessari i imprescindible per a Merino, fins al punt que és el central més utilitzat del 2017. Sempre que ha marcat un gol, el seu equip ha guanyat. Va obrir la llauna al Nou Estadi contra el Còrdova (el partit va acabar 2-1) i també va marcar el primer gol del Valladolid-Nàstic (1-2).

Luismi

Però els altres tres jugadors, per una situació o per una altra, no han tingut tant de protagonisme. Luismi, imprescindible des del minut zero, porta més d’un mes lesionat i el seu retorn encara va per estona. Va marcar a Múrcia, contra l’UCAM, i la seva diana va servir per sumar un punt (1-1).

Achille Emaná

Per la seva banda, Achille Emaná, ha anat de més a menys. Indiscutible al gener, ha anat perdent protagonisme. Deixant de banda la titularitat de dissabte a Mallorca, portava dos partits i mig sense jugar. No està sent l’Emaná de la temporada passada i, tot i això, ja ha estat capaç de marcar dos gols. Un d’ells, va servir per sumar tres punts a Lugo (2-3) i, l’altre, va ajudar a l’equip a sumar un punt al Sánchez Pizjuán davant del Sevilla Atlètic (2-2).

Manu Barreiro

Finalment, el que més gols ha marcat ha estat un Barreiro que ha hagut de treballar de valent per guanyar-se un lloc a l’onze. Ha estat més vegades suplent que titular però, al final, s’ha guanyat el dret de ser el punta titular de l’equip. El gallec, arribat de l’Alabès en el mercat d’hivern, va marcar el segon gol del Nàstic contra el Còrdova, la diana en la derrota contra l’Elx al Nou Estadi i el gol que va suposar la victòria

tracking