Diari Més

Maneres de complicar-se la vida

Samu Sáiz marca al 92’, en l’única oportunitat clara de l’Osca, i el 0-1 precipita el CF Reus a una zona en guerra per la permanència

El capità Ramon Floch, en primer terme, durant un instant del partit contra l'Osca, sota la mirada dels també roig-i-negres Vítor Silva i Aritz López Garai.

Maneres de complicar-se la vidaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gol de Samu Sáiz al 92’ va decantar per als aragonesos el 0-0 que tant havia intentat tombar del seu costat el CF Reus, en una magnífica jugada de l’atacant de l’Osca que esdevenia, ja en ple descompte, l’única de perill veritable al catàleg dels de Juan Anquela. La derrota en aquesta jornada 33 és crua perquè l’havien lluitat els roig-i-negres per convertir-la en un respir camí dels 50, i s´hi havien acostat. Perquè, per potencial i ocasions, la van merèixer més que el rival, i no era justa. Perquè arribava en el darrer minut de cita. I, sobretot, perquè el calendari marca en vermell la visita al feu del líder Llevant tot just d’aquí a set dies. En l’última jugada, quan ningú ja no esperava res més enllà del 0-0, Samu recuperava el rebuig d’un córner i el colava, sense remei, a la porteria reusenca. El gol que complica innecessàriament la vida als de la capital del Baix Camp segellava, almenys virtualment, la permanència de l’Osca a la plata. Ho feia davant centenars dels seus aficionats, que van escombrar per als aragonesos a l’Estadi. Anquela parlaria, ja amb el 0-1 a la butxaca, d’un «brindis preciós» de la salvació damunt la gespa roig-i-negra. El CF Reus, amb 40 punts, cau en una franja ajustadíssima de la classificació i, des de la tretzena plaça, haurà de perseguir-la encara en el compte enrere dels nou enfrontaments que queden per davant.

Després de tres partits abonat a la prolífica proposta que va estrenar amb victòria a Tenerife (0-1), Natxo González en va esborrar qualsevol rastre, ahir, per fer lloc a Ángel Martínez i a Fran Carbia. Una altra volta de rosca. El lateral no competia des de la jornada 29, contra el Rayo, la darrera abans que Migue García saltés a l’onze. De Fran, pitxitxi roig-i-negre al 50% amb Máyor, s’esperava una titularitat des de la tornada contra l’Oviedo, la darrera que va lluir a l’equip de sortida tot i estar present, de manera ininterrompuda, en els últims cinc encontres. Agraït com és, i generós alhora, el tarragoní va ser el primer en ensenyar les dents del CF Reus a l’Osca. Amb una acció encara a l’1’ que acabava amb Vaz penjant-la i Guzzo recollint-la, sense angle. I amb una altra que rebia en fora de joc Vaz. Com que n’havien sortit il·lesos, de l’efervescència inicial de Fran i d’una falta a la línia de tres quarts que Herrera atrapava sense problemes, els aragonesos van voler-se reivindicar.

Defensa reconfigurada

Ho van intentar Ferreiro i Samu Sáiz, però van topar amb Jesús Olmo i amb Miramón, convidat sorpresa a la cita. L’extrem competia ahir reubicat com a lateral dret per cobrir les lesions de Benito i Campins, que tampoc no van entrar a la convocatòria. I la seva aportació va esdevenir excepcional. El tècnic dels roig-i-negres el descartaria, al desenllaç del matx, com el millor jugador de la jornada, després d’un segon acte en què la banda dreta, tot i que reconfigurada a la força, va conduir amb total comoditat l’amenaça local.

Va ser en una baixada de tensió del partit que Fran va fregar l’1-0. Corria el 17’ quan l’atacant connectava amb Ángel Martínez i, de perfil, a la frontal, rematava a l’arc de l’Osca. El tret va agafar per sorpresa Herrera, que aconseguia desviar-la a córner amb la punta dels dits. Hi tornava deu més tard, Carbia, en una jugada personal, robant la pilota al centre del camp, que marxava fora per centímetres. Una centrada de Miramón que Máyor no va poder convertir en gol completava el capítol de la primera mitja hora. La pressió visitant era present però més innocent i es limitava al rèdit d’alguna pilota aturada. David López va ser un dels qui més a prop hi va estar, a la sortida d’un córner, en l’intent d’un gol olímpic que s’estavellava a la creueta de Badia. L’encontre va anar pendent el nervi a mesura que la mitja part queia a l’Estadi i una falta lateral picada per Pichu Atienza que Máyor rematava, de cap, excessivament alta, acomiadaven 45 minuts on el CF Reus va poder-se avançar i gairebé no va veure compromès el 0-0.

Abocats al 0-0

Guzzo ho va intentar a la mitja volta, en una represa convulsa i que arrencava un segon temps força més lleig. Igual que Máyor, qui ho provava, una vegada més, sense premi. L’Osca va voler compensar amb agressivitat la impotència i el duel, que havia estat més o menys agradable, es va enterbolir. Una falta des de la línia de tres quarts que picava González –qui acabava de trepitjar la gespa en substitució de David López, gairebé alhora que Jorge Díaz havia entrat per Guzzo– va posar una emoció simulada al partit. Especialment a la graderia, on la pugna entre aficions va servir els minuts més atractius del segon acte. Va quedar en res. I entre anades i tornades, encarava el desenllaç l’enfrontament irremeiablement –o això semblava–, abocat a l’empat sense gols.

I llavors, tot va capgirar-se. Qui no hi estava atent, s’ho va perdre. En la darrera acció del partit. En els últims 30 segons a la gespa, va irrompre en escena Samu Sáiz. Trobar-se en el lloc i en el moment precisos li va valdre al de l’Osca per engaltar el rebuig d’un córner i enviar la pilota al fons de la xarxa del CF Reus. El gol, de molt bella factura, tirava per terra la feina de 92 minuts en què els de la capital del Baix Camp no hi havien renunciat. Després, el xiulet final. Bogeria entre l’afició visitant i, al compte del CF Reus, 40 punts –els mateixos que fa dos caps de setmana– i una data: el 15 de gener, el cap de setmana de la darrera victòria a casa.

FITXA TÈCNICA

CF REUS

Edgar Badia, Miramón, Pichu Atienza, Olmo, Ángel, López Garai, Folch, Ricardo Vaz (Vitor Silva, 68’), Carbia (David Querol, 75’), Guzzo (Jorge Díaz, 61’) i Máyor

HUESCA

Sergio Herrera, Kilian, Íñigo López, Jair, César Soriano, Melero, Aguilera, David López (Alexander González, 63’), Samu Sáiz, David Ferreiro (Brezancic, 88’) i Vinicius (Borja Lázaro, 69’).

GOLS

0-1, Samu Sáiz (92’)

ÀRBITRE

Óliver De la Fuente Ramos (castellano-lleonès). Va mostrar la targeta groga als locals López Garai i Ramon Folch; i als visitants Melero, Jair, i Kilian.

INCIDÈNCIES

L’Estadi Municipal va acollir 4.098 espectadors.

tracking