Diari Més

Alpinisme

La conferència de l'alpinista i escalador basc Alex Txikon clou el Cicle de Muntanya

Les sis sessions programades enguany han aplegat més de 1.300 assistents

El Cicle de Muntanya ha finalitzat aquest dijous a l'Auditori Diputació de Tarragona.

La conferència de l'alpinista i escalador basc Alex Txikon clou el Cicle de MuntanyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alex Txikon, alpinista i escalador basc que ha coronat dotze vuitmils i ha participat en una trentena d'expedicions, ha tancat aquest dijous el Cicle de Muntanya a l'Auditori Diputació, al carrer de Pere Martell de Tarragona. Davant el nombrós públic assistent, el muntanyenc ha relatat la seva recent ascensió al Nanga Parbat (Pakistan), de 8.126 m, la primera que s'ha realitzat mai en època hivernal. Txikon ha repassat també la seva trajectòria en l'alpinisme i també en l'escalada en roca, una altra modalitat que també practica. L'alpinista es va endinsar en el món de la muntanya quan només tenia 3 anys, amb una pujada al mont Gorbea, i més tard es va iniciar als Pirineus, els Picos de Europa i els Alps. Amb 17 anys va viatjar fins a la serralada del Pamir, a l'Àsia central, i amb 21 va coronar el seu primer vuitmil.

Prèviament a la conferència, han intervingut en l'acte la diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Imma Costa; el coordinador del cicle, Pau Salas, i l'alpinista Òscar Cadiach, qui s'ha encarregat de presentar Alex Txikon.

El Cicle de Muntanya a l'Auditori Diputació es va iniciar el 2 de març amb una conferència del viatger Eduardo Martínez de Pisón. Setmanalment, s'hi han dut a terme la resta d'actes: la projecció de la pel·lícula Freedom under load; una conferència de l'escalador Daniel Andrada; la projecció dels curtmetratges Everest Base Camp i A line across the sky; la projecció del documental Jurek i, finalment, la conferència de Txikon. Totes aquestes sessions han aplegat en conjunt més de 1.300 assistents a l'Auditori Diputació.

L'alpinista Òscar Cadiach s'ha encarregat de presentar Alex Txikon.

La conferència de l'alpinista i escalador basc Alex Txikon clou el Cicle de MuntanyaCedida

tracking