Diari Més

El Gimnàstic ha d'aprofitar-se d'un Mallorca que vol recuperar «la gana»

Sergi Barjuán, presentat ahir com a tècnic dels illencs, avisa que aniran «a buscar a tots els rivals», el primer d’ells el Nàstic

Tejera, durant el Nàstic-Mallorca de la primera volta, un duel molt accidentat que va acabar amb 2-2 i tangana al final.

El Gimnàstic ha d'aprofitar-se d'un Mallorca que vol recuperar «la gana»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mallorca no està per a històries. Així ho va assegurar ahir Sergi Barjuán, flamant tècnic dels illencs fins a finals de temporada després de rellevar a Javier Olaizola, destituït aquest dimarts com a tècnic del conjunt mallorquí.

El pròxim rival del Nàstic, tot i la seva complicada situació a la taula classificatòria (és penúltim, amb 31 punts, a cinc de la zona de salvació que, precisament, marca el Nàstic), ha demostrat molta ambició en boca del seu nou entrenador, el qual sap que ho haurà de guanyar gairebé tot si vol mantenir-se una temporada més a la categoria de plata.

L’ambició de Sergi Barjuán és màxima, i l’entrenador ja va avisar que «amb deu partits a la vista no es pot especular, s’ha d’anar a buscar el rival, crear ocasions i marcar, ja que a Segona A el mínim error et penalitza». I, el primer equip al qual aniran a buscar i atacaran serà un Nàstic que visitarà l’Iberostar Estadi dissabte, a partir de les quatre de la tarda.

Sergi, conegut futbolísticament per la seva brillant etapa com a lateral a les files del Barça, també ha dirigit com a tècnic al Recreativo de Huelva, a Segona A i a l’Almeria, a Primera Divisió. Ha signat pel que resta de temporada, però continuarà vinculat a l’entitat si es manté a la categoria.

I gran part de les opcions de permanència d’aquest Mallorca passen per guanyar a un Nàstic que sap molt bé què ha de fer per tornar amb els tres punts de la seva visita a les Balears. La clau serà intentar aprofitar l’ansietat que té un equip que va ser confeccionat per pujar a Primera Divisió i que, com li passa a molts, ha fracassat estrepitosament.

La seva situació a la taula no està lligada a la qualitat dels seus futbolistes. Jugadors com el davanter Brandon, l’extrem Lago Júnior (ex del Nàstic) o els també atacants Culio i Moutinho són una carta de presentació suficientment atemoridora com perquè el Nàstic posi tots els sentits en un duel que, per als tarragonins, també es presenta vital.

El Mallorca, però presenta uns números lamentables aquesta temporada. Dels 32 partits jugats, només n’ha guanyat sis, n’ha empatat tretze i n’ha perdut tretze més. Tot i això, en l’aspecte golejador no té xifres de descens. Ha marcat 30 gols, mes que Reus, Alcorcón, Cordova i Mirandés. Pel que fa a dianes encaixades, amb un total de 39, n’han rebut més que el Mallorca el Mirandés, l’Elx, el Saragossa, Nàstic, Còrdova, UCAM Múrcia i Lugo.

tracking