Diari Més

El CBT s'abona a l'èpica i a un miracle per continuar a LEB Plata

Si els blaus cauen derrotats a Zamora i el CB L’Hospitalet derrota al CBC Valladolid, els de Berni Álvarez certificarien el seu descens de categoria

Ferran Torres, defensant a un rival al pavelló del Serrallo.

El CBT s'abona a l'èpica i a un miracle per continuar a LEB PlataJC Borrachero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de l’esport està ple de grans històries de remuntades i segones oportunitats. De fet, el component èpic que envolta a l’esport és un dels principals atractius que busquen aquelles persones que volen entretenir-se i associar el seu temps lliure a un club, un equip, o qualsevol associació esportiva.

L’any passat, el Bàsquet Manresa va aconseguir una agònica permanència a l’ACB, màxima categoria d’aquest esport a nivell nacional, perquè l’Estudiantes es va deixar remuntar deu punts a l’últim quart contra un Guipúscoa ja descendit. També l’any passat, a la LEB Plata, una cistella de Quintela que es va produir a l’últim segon de la pròrroga enviava a Valladolid a la Lliga EBA.

Aquests miracles són força comuns a tots els esports, fan la seva aparició cada cert temps i recorden a tots els amants de qualsevol modalitat esportiva que, encara que la lògica digui que no queden opcions, l’esport de vegades et col·loca en situacions inesperades.

Les derrotes del Real Madrid a Tenerife que li van donar sengles lligues al FC Barcelona, o el gol de Tamudo al Camp Nou que li va donar una lliga al Real Madrid són bons exemples que el fet de seguir creient, en ocasions, dóna els seus fruits.

El miracle cebetista

Lluny de la repercussió dels exemples anteriors, el Club Bàsquet Tarragona necessita el seu particular miracle. El conjunt que entrena Berni Álvarez es troba en una situació crítica a la classificació. Quan només queden tres jornades pel final de la temporada, el CBT hauria de guanyar dos partits més que Club Bàsquet L’Hospitalet per aconseguir la permanència. Tres partits, o tres finals que els blaus han de guanyar per seguir somiant.

Aquest dissabte, el CBT es desplaçarà a Zamora per jugar contra un rival directe per la permanència. Precisament, el Zamora també s’ha colat a la lluita per la permanència després de tres victòries consecutives. Els zamorans han estat despenjats a la classificació durant moltes jornades, però dues victòries fora de casa i una altra en el seu feu els han portat a arribar amb opcions a les últimes dates.

En cas que el CBT perdi dissabte, el Zamora els passaria per davant a la classificació. Per la seva banda, el conjunt blau també estarà pendent del que faci L’Hospitalet a casa seva contra CBC Valladolid. En cas de derrota local i victòria del CBT, els de Berni Álvarez empataran amb CB L’Hospitalet. Però, en el cas contrari, derrota cebetista i victòria d’Hospitalet, el CBT certificaria matemàticament el descens a lliga EBA.

La plantilla del CBT és completament conscient de la situació i s’entrena amb la màxima concentració per guanyar els tres partits que queden. Ja no val lamentar les derrotes ajustades o recrear-se en els errors, només seguir entrenant para no deixar de creure. La resta, queda en mans de la fortuna.

tracking