Diari Més

L'equip Attijariwafa Bank TGN s'endú la victòria en la primera Ekiden Reus

La ciutat ha el format de marató per relleus amb prop de 300 participants i circuit urbà

Cursa Ekiden disputada a Reus

Sortida de la cursaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer lloc del podi en l’estrena de la marató per relleus Ekiden Reus ha sigut, aquest diumenge, per a l’equip Attijariwafa Bank TGN-Consulat Marroquí, que ha completat el traçat en 2h25’27’’. En segona posició s'han classificat Kalenjins B, amb 2h27’33’’ i la tercera plaça ha sigut per a Los Leones, que han marcat un temps de 2h29’05’’. El CE Trail Tarraco Llobes ha resultat el primer equip format íntegrament per dones en tancar la prova a Reus, amb un temps de 2h59’29’’, catorzenes a la general, mentre que el primer de mixt ha sigut el CE Trail Tarraco Mixt, que ha marcat 2h46’3’’ i ha finalitzat en la desena plaça.

Els 48 equips en competició, cadascun d’ells amb 6 membres, han deixat prop de 300 participants a una cita per relleus que ha debutat a la capital del Baix Camp amb un recorregut urbà de més de 2.000 metres i com la joia de la programació esportiva local del 2017. En la dinàmica Ekiden, que reparteix entre els 6 corredors per equip una seqüència de distàncies de 7.195, 5.000, 10.000, 5.000, 10.000 i 5.000 metres, la prova s'ha disputat en grups masculins, femenins i mixtes, aquests últims amb un mínim de 2 components del sexe contrari al majoritari. Trencar la monotonia de les curses en línia ha estat un dels objectius de l’Ekiden Reus, que ha transcorregut aquest diumenge per l’avinguda de Sant Jordi, la plaça de la Llibertat i el carrer de Gaudí, en l’edició del seu debut al municipi i acollida a les recomanacions de l’Associació Internacional de Federació d’Atletisme.

Fins a 48 equips a la prova

Amb la xifra de 48 equips inscrits a la competició, l’organització, encapçalada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i amb el suport de Tretzesports, ha assolit de ple les expectatives posades en aquesta primera edició. L’aposta pel format Ekiden, que ubica la marató en un escenari de relleus i per equips ha buscat, tal i com havia explicat el regidor d’Esports, Jordi Cervera, en la presentació de la iniciativa, popularitzar i obrir a la ciutadania una prova que, d’una altra forma, no hauria estat a l’abast d’un públic tan ampli. El bon ambient ha regnat, de fet, aquest diumenge, en una matinal esportiva al centre de la ciutat on tot plegat ha afavorit la convivència entre els atletes més experimentats i els qui es posaven a prova amb l’Ekiden Reus.

tracking