Tricampions de Catalunya

Els penals tornen a somriure a un Nàstic que veu com Giner marca la pena màxima decisiva després de fallar-ne una Pablo Marí

Un moment del partit.

Tricampions de CatalunyaTwitter Nàstic

El Nàstic es proclama campió de la Copa Catalunya i ho fa, com no, després dels penals. Sant Andreu i Gavà havien caigut davant dels tarragonins de la mateixa manera en els quarts de final i en les semifinals, respectivament, i aquest dimarts va ser el Girona el que va veure com els de Merino els guanyaven després dels penals. Pablo Marí va fallar el quart (abans n’havia fallat un altre Longo) pels gironins, i Giner va ser l’encarregat de marcar el gol de la victòria.

Tornava a la defensa de quatre Juan Merino, una situació que només s’havia produït amb el tècnic grana en els dos primers partits de Lliga des de la seva arribada. Tal com va avançar l’andalús, el filial tindria protagonisme a causa de les baixes que hi ha al primer equip. Fins a tres futbolistes del CF Pobla de Mafumet van formar part de l’onze inicial. Un, estava molt clar, com Perales i l’altre, Roger Bonet, també a l’eix de la defensa, ja que els habituals Perone, Bouzón i Suzuki no estaven ni convocats.

Amb Bonet, a l’eix de la defensa l’escollit era Xavi Molina, sancionat aquest diumenge per acumulació d’amonestacions i, per tant, baixa contra l’Almeria, i als laterals, un Valentín ja recuperat i Ferran Giner, gairebé inèdit amb l’arribada de Merino. A la medu·lar, Marc Vadillo i Zahibo, dos portents físics i, per davant, pólvora amb Muñiz a la mitja punta, José Carlos i Jean Luc a es bandes i Uche com a home més avançat.

La primera meitat va tenir dos colors ben diferents. El primer, on hi havia força igualtat i on les oportunitats eren del Nàstic i, el segon, amb un Girona més intens i amb més presència ofensiva. Cadascun dels dos equips va gaudir d’una gran ocasió de gol claríssima. Als deu minuts de joc, una tímida arribada de Jean Luc per banda esquerra acabava amb una passada a Uche, qui no podria connectar. Però, quatre minuts després, Ike gaudiria d’una gran ocasió de gol, que gairebé significa l’1-0. Falta lateral botada per Muñiz i s’eleva el 14 del Nàstic per connectar de cap en el primer pai i obligar al meta a desviar a córner.

Però no va ser René l’únic que es va lluir durant els primers 45 minuts. Perales també va demostrar les seves innegables habilitats amb els guants quan, en el 29’, va salvar un gol cantat. Ferran Giner no va estar encertat en una acció defensiva i no va ser capaç de tallar un contraatac rival. Se li va escapar una pilota, i l’acció es va convertir en un quatre contra Gerard Valentín. Era Eloi Amagat qui conduïa la contra, però va escollir malament, ja que va voler marcar ell mateix i, en disparar, es va trobar amb un gat sota pals, que es va estirar a la seva dreta i va enviar a serei de cantonada. Cámara, un minut després, va disparar a passada d’Aday, però el seu tret va marxar llepant el pal.

L’inici del Nàstic a la segona meitat ha estat espectacular, amb dues accions molt perilloses que podrien haver significat el gol grana. Abans d’arribar al minut de joc, Uche rep una gran passada interior de Jean Luc, dispara amb l’esquerra, creuat, però es troba amb un gran René, que envia a córner Eme 49’, José Carlos dispara des de la frontal, col·locant-se-la com ell vol, però la pilota acaba fregant la creueta.

A partir d’aquest punt, el partit va morir pel que fa a ocasions de gol i joc. Només un tret de Sandaza, que havia sortit a la segona meitat pel Girona, que va obligar a Molina, en el 86’, a tallar la pilota, i una falta de Muñiz, en el 91’, que René va enviar a córner. Els gironins van protagonitzar tot un ball de canvis, mentre que Merino va introduir només dues novetats, ambdues per obligació. El central Roger Bonet va caure lesionat, i el va substituir un altre pobletà, com Roger Figueras, mentre que quatre minuts després, en el 76’, Gabriel Vidal entrava per un Gerard Valentín que tornava a patir molèsties musculars.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic. Perales, Gerard Valentín (Gabriel Vidal, 76’), Xavi Molina, Roger Bonet (Roger Figueras, 72’), Ferran Giner, Marc Vadillo, Zahibo, Juan Muñiz, Jean Luc, Uche i José Carlos.

Girona. René, Cifu (Chele, 82’), Kiko Olivas, Carbó, Marí, Aday (Álex Granell, 82’), Rubén Alcaraz (Portu, 82’), Eloi Amagat, Felipe Sanchón (Coris, 65’), Christian Herrera (Longo, 82’) i Cámara (Sandaza, 65’).

Gols. No n’hi va haver. Penals: 0-1, Álex Granell; falla Uche; 0-2, Sandaza; 1-2, Juan Muñiz; falla Longo; 2-2, José Carlos; 2-3, Eloi Amagat; 3-3, Xavi Molina; falla Pablo Marí; 4-3 Ferran Giner.

Àrbitre. Óscar Sauleda Torrent (Mataró). Va mostrar la targeta groga al local José Carlos; i al visitant Fran Sandaza

Incidències. L’Estadi Municipal d’Olot va acollir 3.317 espectadors.