Diari Més

Barreiro polvoritza al Valladolid

El Nàstic guanya 1-2 gràcies a un golàs del gallec que allunya als tarragonins del descens

Manu Barreiro celebra un gol al Nou Estadi.

Manu Barreiro celebra un gol al Nou Estadi.Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Victòria de molt de mèrit l’aconseguida pel Nàstic al José Zorrilla davant d’un Valladolid que ha empès més, però que s’ha trobat amb un equip molt efectiu, que ha guanyat gràcies a les dianes de Perone i de Barreiro, una a cada part.

Diverses sorpreses ha ofert Merino en el seu onze, com acostuma a fer en totes les jornades. A la porteria, no hi ha hagut cap canvi, amb Reina sota pals. En defensa, Daisuke Suzuki ha actuat com a carriler dret i, per tant, Lobato a la banqueta. Mossa tornava al carril esquerre i, en el centre de la defensa, dues novetats. Iago Bouzón, Perone i Xavi Molina eren els defensors. Molina, que va ser centrecampista contra l'Elx, ha endarrerit la seva posició, mentre que Bouzón torna a la convocatòria.

El centre del camp, amb només dos futbolistes: Sergio Tejera i Lévy Madinda. I al davant, dues novetats més. Stephane Emaná i Manu Barreiro partien com a titulars, juntament amb Delgado, amb què Achille Emaná va ser desplaçat a la banqueta.

Ben plantat ha sortit el Nàstic en els primers 45 minuts on, tot i que ha empatat a ocasions amb els castellans, s’ha pogut fer un lloc en el marcador. Ha estat en el 38’, quan una bona falta botada per Tejera l’ha rematat al fons de la xarxa Perone, amb la inestimable ajuda d’Isaac Becerra, que ha sortit en fals i ha permès que el central grana rematés a plaer.

Però el Valladolid, durant tota la primera meitat, ha posat a prova un Reina que ha salvat als seus en dues ocasions. En el 34’, el de Villanueva del Trabuco ha desviat a córner un tret d’Ángel des de dins de l’àrea a passada de Juan Villar. I, en el 44’, el mateix Villar ha disparat a cinc metres de Reina, després de girar sobre si mateix, però el porter grana ha pogut aturar l’esfèrica.

A banda del gol, el Nàstic només ha inquietat a pilota aturada. Ho ha fet als 26 minuts de joc, a la sortida d’un córner, en el qual ha rematat Barreiro, però Míchel Herrero ha evitat que entrés aturant la pilota amb el pit.

Canvis als dos equips

Tots dos entrenadors han decidit fer canvis en el descans. Paco Herrera ha donat entrada a Drazic per Álex Pérez, en una substitució netament ofensiva, mentre que Merino ha fet tot el contrari. Ha donat entrada a un inèdit durant molts mesos Zahibo per Delgado. Mig centre per davanter.

Era tota una autopista la banda dreta del Nàstic. Suzuki, completament desconegut, deixava espais en tot moment i sempre li guanyaven la partida. Per això, Merino ha decidit substituir-lo, i ha donat entrada a Lobato, el titular habitual en el carril dret de la defensa. Amb un Nàstic recomposat, el Valladolid s’ha llençat a l’atac i, en una d’aquestes, ha arribat el penal de Molina. Pena màxima clara del de la Canonja sobre Juan Villar quan el punta del Valladolid intentava rematar en un salt.

El mateix Villar marcava l’empat a un gol, moment en què ha començat l’assetjament del Valladolid. Una vegada i una altra disparaven els locals, que han obligat al Nàstic a amagar-se al darrere i esperar contraatacs.

Però, en el món del futbol, 1+1 no són sempre 2. Acció aparentment sense perill. Centrada alta al cap de Barreiro, el millor del Nàstic avui, que controla de cap el punta. De passada, es desfà d’un rival i, finalment, es planta al davant de Becerra a qui, amb un toc subtil, bat per situar l’1-2 amb què ha finalitzat el partit.

Ho ha intentat el Valladolid per activa i per passiva, però el Nàstic continua amb el seu bon moment (partit al Nou Estadi contra l’Elx a banda).

FITXA TÈCNICA

VALLADOLID

Becerra, Javi Moyano, Rafa (Raúl De Tomás, 73’), Álex Pérez (Drazic, 46’), Guitián, Ángel, André Leao (André Leao), Míchel, Joan Jordán, Juan Villar i Jors Arnaiz

NÀSTIC

Reina, Daisuke Suzuki (Lobato, 50’), Xavi Molina, Perone, Iago Bouzón, Mossa, Lévy Madinda (Ferran Giner, 83’), Sergio Tejera, Stephane Emaná, Manu Barreiro i Juan Delgado (Zahibo, 46’)

GOLS

0-1, Perone (38’); 1-1, Juan Villar de penal (54’); 1-2, Manu Barreiro (74’)

ÀRBITRE

Rubén Eiriz Mata (gallec). Va mostrar la targeta groga als visitants Daisuke Suzuki, Xavi Molina i Lobato.

tracking