Diari Més

Les dotze finals que li resten al Nàstic en el seu camí cap a la salvació

Són 33 punts els que sumen els tarragonins fins ara, i els queda encara un món per davant per aconseguir la permanència

Achille Emaná, durant una acció del Nàstic-Elx del passat divendres al Nou Estadi.

Les dotze finals que li resten al Nàstic en el seu camí cap a la salvacióCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La frenada en sec que va patir el Gimnàstic de Tarragona, aquest divendres, després de la derrota patida davant de l’Elx (1-3) ha tornat als tarragonins a la realitat. La gran ratxa que havien aconseguit fins llavors els de Juan Merino havien aconseguit que molts somiessin amb un final de temporada plàcid, arribant aviat als 50 punts i tancant la temporada a la Segona Divisió A.

Però els tarragonins hauran de suar sang per poder mantenir-se una temporada més a la Segona Divisió A. Els 33 punts que sumen en l’actualitat els obliguen a realitzar un últim esforç per poder continuar a la professionalitat. Dotze són les jornades que encara queden per cloure el campionat, dotze finals que té el Nàstic per davant per sumar aquests 17 punts que donarien els 50 que, normalment, serveixen per atorgar la permanència a la categoria.

Aquestes dotze finals es disputaran contra equips de totes les zones de la classificació. Des de rivals directes en la lluita pel descens, fins a equips que, en principi, estan salvats i no aspiraran a res més i d’altres conjunts que volen militar la pròxima temporada a la Primera Divisió.

El primer duel que té a l’horitzó el Nàstic és el d’aquest dissabte, al José Zorrilla, davant del Valladolid. Amb 42 punts, els val·lisoletans disten a dos punts de la promoció d’ascens. Per tant, aquest és un dels equips més perillosos a dia d’avui, ja que la seva necessitat de punts per colar-se entre les sis primeres places l’empenyerà a sortir al 120 per cent i a intentar posar les coses difícils al Nàstic.

Tres finals de finals

A Juan Merino li encanta parlar de finals quan es refereix als partits del seu equip. Doncs, després de visitar Valladolid, en tindrà tres de les que poden marcar la trajectòria de l’equip. Almeria i Mirandés visitaran el Nou Estadi i, entre aquests dos partits, toca visitar el Mallorca a l’Iberostar Estadi. Són tres enfrontaments clau, ja que tots tres són rivals directes en la lluita pel descens a Segona B.

Però no es pot encantar un Nàstic que, tot seguit, haurà de jugar contra quatre dels millors equips de la categoria. Primer, tocarà visitar el Getafe, que vol, de totes totes, tornar a Primera Divisió. La setmana següent, derbi Nàstic-Reus al Nou Estadi i, en les dues jornades següents, a visitar Cadis i a rebre a l’Oviedo.

El tercer tram de quatre partits, el que tancarà la temporada, tindrà a dos equips que lluiten

tracking