Diari Més

El primer i el més content a l'Heliodoro

El CF Reus assalta el feu que el Tenerife havia mantingut invicte 14 mesos i es reconcilia per fi, 8 jornades després, amb la victòria

Máyor, l'heroi del CF Reus.

El Reus empetiteix al gegant Tenerife (0-1)LaLiga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Máyor i el seu encert al minut 14 regalaven al CF Reus, ahir i a la gespa de l’Heliodoro Rodríguez López, la primera victòria després de dos mesos i vuit jornades de sequera, i reubicaven l’equip a la desena plaça de la taula, a cinc punts de la zona de play-off el límit de la qual marca el Getafe. El davanter d’Aspe anotava contra el Tenerife el seu sisè gol amb la samarreta roig-i-negra i igualava els registres del fins ara màxim artiller de l’equip, Fran Carbia, qui celebrava a Tenerife –en accedir a la gespa al segon acte, al 71’ i com a relleu de Guzzo– els 100 partits de Lliga amb els de la capital del Baix Camp. El 0-1, de què també són partíceps Alberto Benito i la seva passada, i el reguitzell d’aturades que va quallar Edgar Badia, representa la primera derrota que encaixa el conjunt canari davant la seva afició al llarg de la temporada 2016-17 i en 14 mesos. També el punt final a una dinàmica amb què els homes de Pep Lluís Martí havien arribat a encadenar onze caps de setmana en positiu.

El 15 de gener, contra l’Ameria, era, fins ahir, el darrer record de victòria per als de la capital del Baix Camp, des de llavors immersos en una dinàmica que va reduir els seus beneficis a sis dels darrers 24 punts en joc. Máyor havia estat, també, el golejador de l’última jornada en verd per als futbolistes de Natxo González, tot just en la represa de competició posterior a l’aturada de Nadal. Al terreny de joc del Tenerife, l’entrenador vitorià del CF Reus va disposar un onze inèdit que recuperava Migue García per al lateral esquerre, deixava la titularitat en mans del portuguès Ricardo Vaz quatre mesos després de l’última vegada i optava de nou per Miramón d’inici. I va servir. L’endreçada defensa, unida a la passada que Benito va quallar per a Máyor i que aquest, des del terra, arribava a rematar per batre el porter Dani Hernández, tornaven ahir el somriure als roig-i-negres.

Impecable paper de Badia

Abans, una acció a pilota aturada protagonitzada per Guzzo, també titular, i que no va quallar era l’única aproximació dels reusencs, que van disparar un sol cop a porteria en tota la cita, el tret del 0-1. Al Tenerife, més insistent i que va rubricar un desenllaç de partit molt intens, van condemnar-lo errades en els darrers metres i el bon paper de Badia, un autèntic maldecap, de nou, per al rival. La primera gran aturada l’aconseguia l’internacional del CF Reus al 32’ i en una falta lateral que picava Aarón. Gairebé immediatament després, dos oportunitats consecutives d’Amath tornaven a posar a prova l’arquer, que se’n sortia sense massa problemes. El tram de major pressió local, amb tot, se centrava en els darrers compassos del primer acte. Raú Cámara i, a continuació, Choco Lozano provaven el gol en dos trets. El segon, del Choco, sortia miraculosament després d’haver impactat contra la base del pal llarg.

Arrossegar fins a la segona meitat l’avantatge mínim resultava, ja d’entrada, un gran mèrit contra el quart classificat de la Segona Divisió i enmig d’una ratxa irregular i lletja. A la represa, amb tot, el CF Reus tampoc no va cedir ni un sol mil·límetre: Benito i Guzzo van manegar els primers minuts a partir del 45 per tornar a deixar bona mostra del potencial roig-i-negre. Al 61’, Natxo González materialitzava el primer moviment de peces i feia lloc a Jorge Díaz en detriment de Migue García, amb molèsties físiques per l’exigència de l’enfrontament i perquè no competia des del matx contra el Mirandés. Després, i tot i la reclamació dels de la capital del Baix Camp, el col·legiat González Fuertes s’estalviava d’assenyalar un penal del central del Tenerife sobre Guzzo.

Penal sobre Guzzo al 53’

Corria el 53’ quan Guzzo rebia l’impacte d’un oponent dels canaris i queia dins l’àrea, empès, quan marxava sol per encarar Dani Hernández en el que podria haver significat el 0-2 i el tancament de l’encontre. González Fuertes, però, va interpretar que no hi havia situació il·legal i el partit va continuar amb un seguit d’aproximacions dels de Pep Lluís Martín que va obligar a exhibir-se Badia. Especialment un tret de Jorge que, al 92 i en ple vendaval del Tenerife, el roig-i-negre blocava. Xiulet final i el CF Reus aconseguia ahir, per fi, la victòria que perseguia des del gener i que transforma en punts les bones sensacions que ja havia recollit l’equip en aquests últims caps de setmana. A l’Heliodoro Rodíguez López els reusencs posen el punt final a un tram de cites amb rivals de play-off i espera la visita de l’UCAM Múrcia.

FITXA TÈCNICA

TENERIFE

Dani Hernández, Raúl Cámara, Germán, Jorge, Camille, Aitor Sanz (Gaku, 74’), Vitolo, Suso (Omar Perdomo, 63’), Aarón Ñíguez (Cristo González, 63’), Amath i ‘Choco’ Lozano.

REUS

Edgar Badia, Alberto Benito, Pichu Atienza, Olmo, Migue García (Campins, 80’), López Garai, Folch, Vaz (Jorge Díaz, 61’), Miramón, Guzzo (Fran Carbia, 71’) i Máyor

GOLS

0-1, Máyor (14’)

ÀRBITRE

Pablo González Fuertes (Asturià). Va mostrar la tarjeta groga als locals Jorge i Suso; i als visitants Guzzo i Fran Carbia.

tracking