El somni del CBT segueix ben viu

Els tarragonins derroten l'Albacete 84-73

Ferran Torres, llençant a cistella.

El somni del CBT segueix ben viuJC Borrachero

El CBT continua viu a la LEB Plata gràcies a la victòria aconseguida aquesta tarda davant de l’Albacete (84-73), en un partit treballadíssim i amb molts noms propis. Dos d’ells, destacaven sobre la resta. Diego Gallardo va ser el de la temporada passada, el que decidia partits amb el seu canell. Però menció especial a Ferran Torres, l’amo de la pintura, i l’amo del Serrallo. Partit brillant en l’aspecte rebotejador de l’ídol de l’afició tarragonina.

Des del primer període, el partit ja ha estat d’infart. En els primers minuts, el CBT s’ha pogut posar per davant ben aviat. 7-2 amb menys de tres minuts disputats i 10-5 pocs segons després, dues distàncies que s’han anat empetitint poc a poc a caus d’una gran empenta dels manxecs, combinada amb una alarmant falta d’encert dels tarragonins. Els de Berni Álvarez han buscat sempre el llançament exterior. Si Ferran Torres fallava un tir clar, David Fernández errava des de la línia de tres punts.

Com era d’esperar, l’Albacete ho ha volgut aprofitar, i s’ha situat 12-18, amb un +6 que ensorrava moralment a un CBT que s’ha recuperat de forma immediata, sobretot des de l’entrada de Chuso a la pista. El marcador s’ha anat ajustant fins que Ferran Torres, amb 17-21, ha capturat un rebot en defensa i l’ha servit al mateix Chuso, qui no ha fallat de tres. El mateix Ferran seria el protagonista de l’última cistella del quart, que posava el 22-22.

El quart de Gallardo

Després de l’embranzida que ha agafat el CBT al final del primer quart, s’ha tornat a veure superat pel rival, en un inici de por. Sis punts consecutius de l’Albacete ha situat l’electrònic 22-28. Calia una reacció, i aquesta ha arribat. El bàsquet és un joc col·lectiu, però en ocasions com ho han estat els segons deu minuts dels blaus, cal personalitzar. Diego Gallardo s’ha posat l’equip a l’esquena i l’ha mantingut viu en aquest segon període.

Un triple seu ha tornat a acostar als blaus a tres punts, però la resposta d’Eugenio Gómez, amb un nou triple, no ha trigat a arribar. 25-31, i torna a aparèixer Gómez per, amb un nou triple, situar el 25-34. Nou punts eren massa, però els ha tornat a empetitir Gallardo, amb dos triples consecutius, que han posat les coses 31-34. L’equip s’ha sumat a l’embranzida de l’andalús i David Fernández, amb una safata, ha posat al CBT a un punt del rival, tot preparat perquè el mateix Gallardo, a l’equador del quart, anotés un llançament i dos tirs lliures que posaven el marcador 37-34. En total, tretze punts de l’andalús que no han servit, però, per marxar per davant a l’electrònic al descans, ja que l’encert anotador d’Eugenio Gómez ha portat als visitants a manar 43-46.

Amb paciència

El pavelló del Serrallo s’ha bolcat completament amb els seus, que han aconseguit deixar enrere, poc a poc, a un rival que també tenia molta ansietat a causa de la seva complicada situació classificatòria. Però l’inici del període, com ha succeït en els segons deu minuts, no ha estat l’esperat. Dos llançaments lliures fallats per Dani Martínez han ajudat a què l’Albacete se situés 43-48, situació complicada que ha estat capaç de capgirar un CBT que, en tan sols cinc minuts, a quatre del final del quart, ja manava per set de diferència (58-51).

Els locals no en tenien prou, coneixedors del fet que no podien deixar escapar la victòria. Així, Xavi Fernández, immediatament, anotava dos punts per situar la màxima diferència del duel, +9 pels locals (60-51). El deliri arribava a 2 minuts del final del quart, quan Xavi Fernández aixecava dels seus seients als aficionats amb un triple que posava les coses 63-52. El Serrallo, tot i que no gaire ple, tornava a assemblar-se al de les grans ocasions. A l final del quart, 67-57.

Amb la tranquil·litat que dóna estar per davant en el marcador, els de Berni Álvarez van ser capaços de gestionar molt bé la distància. Més, encara, si se li suma el fet que la primera cistella del darrer període va ser un nou triple de Diego Gallardo, el millor jugador del partit amb el permís d’un Ferran Torres que va estar immens. L’amo del rebot va ser, novament, el ‘tiburón’ del Serrallo.

L’Albacete va saber que per a ell el partit ja havia acabat quan mancaven 4 minuts i 34 segons. Amb un Serrallo empenyent com mai, Xavi Fernández va anotar un triple que situava l’electrònic 78-64, ja inassolible per als visitants. Els minuts restants fins el final han servit perquè l’afició pogués vibrar amb algunes cistelles dels seus i poguessin gaudir junts d’un triomf que feia molta falta.