Diari Més

L'Elx ridiculitza al Nàstic (1-3)

La piconadora il·licitana deixa fora de combat al Nàstic a la primera meitat

Emaná ha estat substituït a la primera meitat.

L'Elx ridiculitza al Nàstic (1-3)Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desfeta monumental del Nàstic al Nou Estadi, contra un Elx que, als 32 minuts de joc, ja guanyava 0-3. Els tarragonins acaben caient 1-3 amb un gol de Barreiro que no va servir per a res.

Terrorífica, lamentable, de fer riure, per oblidar, fastigosa, fins i tot. Així ha estat la primera part dels de Juan Merino davant de l’Elx. El Nàstic ha estat un dibuix a mans dels il·licitans, que han marxat als vestidors amb un 0-3 al seu favor, un resultat que, fins i tot, ha semblat curt pel que s’ha vist sobre la gespa.

És inadmissible el que han mostrat aquests jugadors avui durant la primera meitat. Lobato, per l’esquerra, com si no hi fos. Els centrals, sobretot Djetei, no se n’assabentaven de la pel·lícula. Els centrecampistes no sabien cap a on tirar. Emaná no estava precís i Delgado, en el 36’, enviava l’esfèrica als núvols quan s’havia col·locat davant del porter i el més difícil era fallar.

Però el Nàstic va aconseguir, amb mèrits propis, arrencar xiulets d’una afició que els havia après a estimar gràcies a uns resultats excel·lents en les últimes jornades. Però el Nàstic avui, amb una defensa completament nova (Valentín, Djetei, Perone, Mossa i Lobato, de dreta a esquerra), no era capaç ni de tossir-li a un Elx que es va limitar a jugar, una mica, a futbol i, sobretot, a aprofitar les errades del rival.

La primera, força greu. En el 14’, Fabián rep completament sol a la frontal de l’àrea i, com era d’esperar, sense oposició, dispara. Reina fa l’estàtua i puja el 0-1. La metralladora de gols va continuar amb la diana que significava el segon. Centra des de la dreta Luis Pérez i, qui marca? Djetei. Els jugadors del Nàstic es molestaven entre ells i, així, és impossible.

Però encara mancava el tercer. El que més vergonya feia. Centrada d’Hervías des de la dreta. Sí, la dreta. On l’havia de tapar un Lobato que, córrer, va córrer poc. Apareix Nino, i marca el 0-3.

El més increïble de tot, però, va ser la passivitat d’un Juan Merino que no va realitzar cap canvi durant els primers 45 minuts. Un fet que no s’entén, ja que a la mitja hora podria haver esgotat totes les substitucions.

Sí que ha fet dos canvis Merino en tornar del descans. Com era d’esperar, ha introduït a dos davanters, com Álex López i Manu Barreiro. Però ha tret del terreny de joc a Emaná, que no ho estava fent malament, i a Gerard Valentín. El problema és que el tècnic ha hagut de realitzar la tercera substitució en el 50’, quan Cordero ha demanat el canvi amb molèsties a la cuixa.

La segona meitat va ser una fotocòpia de la primera, amb la diferència que l’Elx ja tenia la feina feta i no havia de buscar més la porteria contrària. Lobato, a l’esquerra, va estar menys horrorós, Mossa, pobre d’ell ­–no era el major culpable- fallava pilotes fàcils, tant a l’hora de tallar-les com en el moment de xutar (se li va fer de nit en un tret a porteria en el qual podria haver marcat fàcilment), els centrals continuaven a la seva (Perone fallava incomprensiblement) i, el centre del camp i la davantera, no apareixien.

Al final, una lleu empenta va motivar que Barreiro anotés l’1-3, però era un miratge. També ho era el pal que, en el 89, va protagonitzar Mossa. Podria haver estat el 2-3. Sí. Però el Nàstic mereixia perdre, i així va ser.

FITXA TÈCNICA

NÀSTIC

Reina, Valentín (Manu Barreiro, 46’), Djetei, Perone, Mossa, Lobato, Xavi Molina, Tejera, Cordero (Levy Madinda, 50’), Achille Emaná (Álex López, 46’) i Juan Delgado

ELX

Juan Carlos, Luis Pérez, Túñez, Pelegrín, Iriondo, Pelayo, Dorca, Hervías, Fabián (José Ángel, 76’), Borja Valle (Pedro, 84’), Nino (Guillermo, 68’)

GOLS

0-1, Fabián (14’); 0-2, Djetei en pròpia porta (25’); 0-3, Nino (32’); 1-3, Manu Barreiro (87’)

ÀRBITRE

Eduardo Prieto Iglesias (Navarrès). Va mostrar la targeta groga als locals Djetei i Álex López; i als visitants

INCIDÈNCIES

El Nou Estadi va acollir 7.783 espectadors

tracking