Diari Més

Un Elx d'anades i tornades visitarà a un Nàstic molt canviat des de l'anada

Els il·licitans són els cinquens que mes gols marquen a Segona A, però també els quarts que més encaixen a la categoria

Sergio Tejera intenta sortejar dos rivals durant el duel que el Nàstic va disputar contra el Còrdova al Nou Estadi.

Un Elx d'anades i tornades visitarà a un Nàstic molt canviat des de l'anadaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 4-4 del partit d’anada no va ser una casualitat. L’Elx, és així. 0-1 gràcies a un gol d’Álex López que donava totes les esperances al Nàstic al Martínez Valero. Les dues dianes de Nino i la de Matilla situaven el 3-1 que ensorrava tota esperança de triomf, però Tejera, de penal, novament Álex López i Jean Luc situaven un impensable 3-4 que feia preveure una possible victòria del Nàstic. Un triomf que, al final, no es va produir a causa del gol de Dorca, a dotze minuts del final del duel.

Va ser un partit espectacular el que van protagonitzar dos equips que es tornaran a veure les cares aquest divendres, però al Nou Estadi. L’Elx, des de llavors, no ha canviat, mentre que el Nàstic és prou diferent. L’equip tarragoní ha guanyat en solidesa, fa una eternitat que no perd al Nou Estadi i, fins i tot, ha après a guanyar partits. Però l’Elx continua sent aquell equip esbojarrat que és capaç de marcar molts gols, però incapaç d’encaixar-ne. I viceversa. L’Elx és d’aquells equips que no deixen números que agraden als seus entrenadors.

A nivell classificatòria, no estan mal situats del tot. Amb 36 punts, viuen a vuit de la promoció d’ascens, i a sis de l’infern del descens. De moment, el perill és llunyà. Però una derrota al Nou Estadi podria ser un punt d’inflexió per a ells, ja que els resultats del cap de setmana el podrien acostar a menys de dos partits de la dinovena posició, la primera de les de descens.

Ofensivament, l’Elx és un equip temible. Pocs equips han marcat més gols que aquest conjunt. Concretament, quatre. L’Elx ha marcat 37 gols, i només el superen el Girona, amb 49; el Llevant, amb 44; el Cadis, amb 40; i el Lugo, amb 39. Els tres primers ocupen el podi de la classificació de Segona A i el quadre gallec compta amb Joselu, tot un killer.

En l’apartat de dianes encaixades, són 39 les que ha rebut l’Elx, massa per a un equip de la zona mitja de la taula. Per posar un exemple, l’Almeria i el Rayo Vallecano, avantpenúltim i penúltim respectivament, han rebut 33 gols en els 29 partits disputats, sis menys que el pròxim rival del Nàstic d’aquest divendres.

Únicament hi ha tres equips que empitjoren les xifres de l’Elx. Un, molt clar, és el cuer de la Lliga, el Mirandés, que ha encaixat 46 gols. Els altres dos, empatats a 40 gols, són el Còrdova i el Saragossa, que estan fora de la zona de descens a Segona Divisió B. Després, amb 39, apareixen el propi Elx i l’UCAM Múrcia, també lluny de la zona de descens.

L’Elx sap que la seva visita al Nou Estadi representa una de les últimes oportunitats d’agafar el tren de la promoció d’ascens a Primera Divisió. Després de formar una plantilla feta per lluitar per tot, l’equip no ha donat la talla i, institucionalment, el club tampoc ha donat la millor imatge al llarg de la temporada.

Guanyar significaria, pels il·licitans, dormir a cinc punts del Getafe, sisè classificat i primer dels equips que disputaria les eliminatòries de descens. Perdre, voldria dir que el Nàstic l’atraparia a la taula i l’empataria a 36 punts. Tots dos equips s’hi juguen molt demà.

tracking