Diari Més

Escalada

El set vegades campió d'Espanya Daniel Andrada, al Cicle de Muntanya

Més de 200 persones s’apleguen per escoltar les històries d’aquest famós escalador professional

El campió d'Espanya, durant la seva exposició a l'Auditori.

El set vegades campió d'Espanya Daniel Andrada, al Cicle de MuntanyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Catalunya és l’epicentre de l’escalada». Daniel Andrada, escalador reconegut mundialment, ho va afirmar aquest dijous durant la conferència que va oferir a l’Auditori Diputació.

Més de 200 persones s’hi van aplegar per escoltar aquest escalador professional, actualment establert al Camp de Tarragona. El protagonista de la tercera sessió del Cicle de Muntanya, va compartir la seva experiència durant els més de 28 anys realitzant vies d’escalada d’alt nivell. Entre les seves fites, destaca el fet d’haver escalat les anomenades universitats tarragonines com Siurana i Margalef, zones amb vies de gran dificultat i centenars de vies d’escola d’escalada arreu del món. El joc d’escalar va ser el títol de la seva conferència, el mateix que dóna nom al llibre sobre la seva biografia.

Set vegades campió estatal, guanyador de moltes proves de la Copa del Món en bloc i velocitat, i del Wild Country Arco Rock Legends al 2016, Daniel Andrada està considerat un dels principals exponents de l’escalada esportiva a nivell mundial.

En la seva biografia se’l defineix com «un escalador compulsiu, equipador incansable, i col·leccionista de vuitens i novens». Però, sobretot, s’hi destaca la seva motivació, la forma d’experimentar i la contínua recerca de noves emocions i rutes. Andrada és el coautor de les Guies d’escalada Tarragona Climbs i Lleida Climbs, que ha estat un èxit editorial que ha esgotat la primera edició, i ja se’n preveu una segona.

El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona continua cada dijous fins al 6 d’abril.

tracking