Diari Més

El Nou Estadi torna a ser un fortí

El Nàstic no perd a casa des de fa més de tres mesos; el 10 de desembre, el Rayo Vallecano va ser l’últim a deixar el Nàstic a zero

Un moment de la visita que jugadors del Nàstic van realitzar dimarts a les escoles Els Àngels i La Salle Torreforta en el marc de Junts Barris.

El Nou Estadi torna a ser un fortíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui havia de dir que el Nou Estadi tornaria a ser aquell indret on s’ha de suar sang per emportar-se els tres punts? Doncs, amb paciència, treball i canvis a la plantilla s’ha aconseguit aquesta fita. Els equips que passen per Tarragona han de multiplicar-se per emportar-se el premi d’un punt i, des de fa molt de temps, per molt que ho intenten, mai poden guanyar-hi.

Era el dissabte 10 de desembre quan el Rayo Vallecano va emportar-se l’últim triomf que ha volat del Nou Estadi. Allí va començar el principi del final de Vicente Moreno a la banqueta grana. Aquesta derrota va fer molt de mal al club, ja que era un moment en el qual es començava a veure que la permanència es posava molt complicada. Tot i això, ha plogut molt des de llavors.

Cinc conjunts han passat pel Nou Estadi després que els vallecans s’emportessin el triomf: Tenerife, Osca, Alcorcón, Numància i Còrdova. El Numància i el Còrdova van marxar de buit, ja que van caure derrotats, mentre que els altres tres només van poder arrencar un punt al terreny d’un equip ferit que ha demostrat una clara evolució a casa. I és que la salvació passa per fer-se forts a casa, una màxima de la qual n’han pres bona nota uns jugadors que han après a guanyar a casa i a fer-ho amb l’ajuda d’una afició que ara està del costat dels seus i que aquest divendres, a les vuit de la tarda, està citada per assistir en directe al Nàstic-Elx de la 30a jornada de Lliga.

El Nàstic ha sumat només set victòries en el que va de campionat lliguer, quatre d’elles al Nou Estadi i, les tres restants, fora. Guanyar partits continua sent una de les assignatures pendents de l’equip que entrena Juan Merino, ja que només hi ha dues esquadres amb menys triomfs en tota la categoria de plata.

Mirandés i Mallorca, ambdós en zona de descens a Segona Divisió B, han guanyat només sis duels aquesta temporada i, amb set, empatats amb el Nàstic, apareixen UCAM Múrcia, Almeria i Rayo Vallecano, aquests dos darrers en posicions de descens a la categoria de bronze. El duel d’aquest divendres serà més important del que sembla, ja que guanyar a l’Elx significaria poder dormir a sis punts de la zona de descens, una situació que no ha succeït encara en el que va de temporada. La cinquena victòria de la campanya al Nou Estadi podria ser, doncs, un punt d’inflexió i l’adéu a la zona baixa.

tracking