Diari Més

Reaccionar perquè no es compliqui

L’1-2 contra el Girona suma dos mesos, 8 jornades, sense triomf per al CF Reus, que manté l’onzena posició

El capità Ramon Folch condueix la pilota sota la mira de López Garai, davant Granell, al derbi català contra el Girona, diumenge.

Reaccionar perquè no es compliquiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada 29 de Lliga ha significat per al CF Reus la vuitena sense embutxacar-se el premi íntegre, fita que no ha tornat a assolir des de la visita de l’Almeria a l’Estadi (1-0), el 15 de gener, ara fa dos mesos. N’és conscient la plantilla i també el cos tècnic, al capdavant del qual Natxo González apuntava, després de l’1-2 contra el Girona, que «el puntet ens ha servit per mantenir-nos però ara cal guanyar». I tampoc no és un drama. Amb la classificació a la mà, el coixí d’una impecable primera volta sosté l’equip onzè, amb 36 punts i a 6 del descens que marca el Mallorca. Sense ella, les bones sensacions del primer acte al derbi català són mostra del potencial i, alhora, d’algunes mancances: no sentenciar quan ha pogut fer-ho deixa per als roig-i-negres una factura generosa en la temporada del debut a Segona. Pesa, també, aquella meitat de curs idíl·lica que fa difícil empassar-se ara la normalitat d’un novell al futbol professional.

Res no agafa per sorpresa un club que treballa al mil·límetre cada aspecte i que admet, en paraules del propi entrenador, que «quan no guanyes, alguna cosa falta» i que «aquestes sensacions cal traduir-les en punts». També que «hi ha coses que estem fent molt bé». Queden, avui, 39 per disputar-se. I al CF Reus, 14 per assolir la xifra màgica dels 50. El pas pel feu del Tenerife, en un duel que resolia l’anava en empat sense gols, tancarà, per fi, aquest tram pesat i exigentíssim. Oviedo, Rayo, Cadis, Numància o Getafe vénen de posar-se davant un CF Reus que espera aigües relativament tranquil·les per on seguir navegant.

La personalitat

L’anàlisi, el de fora, el que fa la graderia, es deixava sentir davant els de Machín: falten gols i passen les jornades. A la gespa, l’equip, que no va renunciar al seu estil i continuava sortint amb la pilota jugada des del darrere encara al fil del compliment del temps i amb el 0-2 a l’electrònic, deia una altra cosa. Querol recuperava la fe al 89’. Benito confirmava una opció desesperada en ple descompte. I Edgar Hernández, amb la responsabilitat de 4.178 espectadors i la reacció del CF Reus a les espatlles, ho provava sense encert en el tercer penal que els reusencs no marquen.

tracking