Diari Més

Molt a prop però massa lluny

Un penal errat en ple descompte s’interposa entre el CF Reus i l’empat després que Querol anotés l’1-2 contra el Girona al minut 89

Guzzo, capcot, després del primer gol del Girona.

El Reus no pot imposar-se a la lògicaLaLiga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Querol hi va posar tota la fe possible anotant l’1-2 al fil del 90’. Però, no va ser suficient. I així el Girona va pujar ahir a l’autobús de tornada a casa amb tres punts sota el braç després que Portu i Sandaza lliguessin el premi i Edgar Hernández enviés fora, ja en ple descompte, un tret des dels onze metres que podria haver rescatat l’empat al derbi català. L’Estadi, al crit de «sí que es pot!» i amb 4.178 espectadors enganxats a la cadira, va acomiadar la quarta jornada sense victòria, des de l’1-0 que segellava Máyor contra l’Almeria, el passat 15 de gener. A les acaballes, encara reclamaria un altre penal, que hauria estat el segon en l’afegit favorable als locals i que Figueroa Vázquez no va assenyalar. Ho festejaven els prop de 700 seguidors gironins que batien rècords a la capital del Baix Camp i que no van viatjar debades. El resultat, i els que ha encadenat en aquest tram feixuc que no acaba, mantenen, amb tot, el CF Reus onzè a la taula classificatòria, amb 36 punts al compte i en una lluita cada cop menys plàcida per assolir-ne els 50 de la salvació.

Queden les bones sensacions que l’equip va desprendre en un primer acte en què, amb certa facilitat, podria haver decantat del seu costat la cita. I la pressió sobre un segon classificat que amb prou feines ho va provar a l’arc d’Edgar Badia i que deixava enrere Reus amb el seu entrenador, Pablo Machín, expulsat per una puntada de peu a una ampolla que va esquitxar el quart àrbitre a la cara. La pena màxima que Edgar Hernández –en llançador damunt la gespa on no hi eren ni Jorge Díaz ni Miramón, els altres dos que se n’han encarregat aquest curs– no va convertir, en una situació que ha llastrat l’equip aquest curs davant altres rivals i que el cos tècnic treballa en la prèvia de cada encontre, és la tercera que no deixa fruits per al CF Reus. Natxo González parlava, finalitzat l’enfrontament, del «dol» que ha de passar el futbolista «i l’equip, i tots» després d’haver estat tan a prop però massa lluny d’esgarrapar alguna cosa contra un dels pràcticament ascendits a Primera Divisió.

Fases de superioritat

La d’ahir va ser la vuitena jornada sense triomf per als reusencs, especialment clarividents al primer acte i als compassos finals, i que van saber posar contra les cordes un Girona convençut de les seves aptituds a l’Estadi. Infondre por, en definitiva, a un oponent que guanya perquè sap que pot fer-ho. I amb tot, Sandaza temptejava el terreny encara al 4’ amb un xut creuat que es va perdre per la línia de fons i que evidenciava el caràcter incisiu de l’equip. En el marc d’un primer quart d’hora en què els de Machín gairebé no van fer concessions i, quan en van cedir alguna, ningú no els ho va fer notar, el CF Reus buscava forats per la banda esquerra. Una associació entre Ramon Folch, Guzzo i Jorge Díaz va demostrar als visitants que al feu roig-i-negre se sua. El mateix Ángel assajava el gol amb una internada en què es va quedar sense angle. De menys a més, el conjunt de la capital del Baix Camp creixia en possessió i en presència. Desafortunat a pilota aturada i amb un desgast important, l’equip va cedir protagonisme a Badia, que va assegurar el 0-0 fins el camí a vestidors. Abans, Benito al punt de la mitja hora, un esplèndid Benito l’havia penjat en una de les opotunitats més clares del costat local, i que cap entre tres jugadors avançats no va arribar a rematar.

Folch, Tébar i López Garai

Un altre cop, el CF Reus hauria pogut marcar però no va fer-ho. I el Girona no s’ho va pensar. Disputats els dos primers minuts del segon acte, Portu, que tot just acabava d’accedir al terreny de joc en substitució de Longo, desarmava els reusencs i batia Badia en un u contra u, a passada de Borja García. Era la seva primera intervenció al derbi català. Llavors, sí. L’afició visitant es va fer sentir i el Girona va entendre que, haver arribat indemnes fins aquell punt, el matx era assequible. Natxo González, que ahir estrenava aposta amb López Garai, Tébar i Ramon Folch compartint medul·lar, va reemplaçar en bloc la davantera: Fran Carbia i David Querol entraven per López Garai i Jorge Díaz al 69’.

Deu més tard, Edgar Hernández substituiria Máyor. El moviment de peces al CF Reus no va portar el gol als roig-i-negres. Sí al Girona que, mitjançant Sandaza, feia brilla el 0-2 en una acció similar a la primera: el blanc-i-vermell guanyava l’esquena a la rereguarda del CF Reus i, sol davant el porter Badia, colava la sentència. Quedaven encara més de 20 minuts per disputar-se, però el panorama s’havia tornat completament un altre, molt més negre i menys il·lusionant que en els compassos brillants del primer acte, on l’equip havia optat a tot.

Un desenllaç elèctric

Amb tot perdut, quedava intentar una heroïcitat. I va servir. Al 89’, una associació entre Tébar, Folch i Querol acabava amb el reusenc rematant al pal llarg i enviant-la al fons de la porteria de René. L’Estadi va esclatar en un crit de confiança i el CF Reus, que competia amb un home més arran de l’expulsió d’Alcaraz per una dura entrada sobre Fran Carbia, va abocar-ho tot a per l’empat. I el va tenir. Figueroa Vázquez va fixar 4 minuts d’afegit i al 93’, Alberto Benito anava aterra per l’acció d’un jugador del Girona. Penal. Edgar Hernández –l’únic dels qui ho han fet fins ara que es trobava al terreny de joc– va ser l’encarregat de llançar-lo, i l’esfèrica sortir fora. Sense temps per a res més, derrota –una que, per cert, no surt tan cara i manté l’equip, superada la jornada 29, encara a la mateixa posició de què partia– i a pensar en Tenerife.

FITXA TÈCNICA

CF REUS:Edgar Badia, Benito, Olmo, Atienza, Ángel, Marcos Tébar, Garai (Querol, 70’), Ramon Folch, Jorge Díaz (Fran, 70’), Guzzo i Máyor (Edgar, 80’).

GIRONA: René, Alcalá, Aday (Marí, 87’), Ramalho, Juanpe, Maffeo, Granell, Borja (Alcaraz, 67’), Pere Pons, Sandaza i Longo (Portu, 46’).

GOLS:0-1, Portu (48’); 0-2, Sandaza (75’); 1-2, Querol (89’)

ÀRBITRE: Jorge Figueroa Vázquez. Va mostrar groga al local Atienza (64’); i als visitants Ramalho (19’), Longo (34’), Alcalá (58’), René (73’), Alcaraz (83’ i 84’), Marí (92’) i Pere Pons (92’).

INCIDÈNCIES:L’Estadi Municipal de Reus va acollir 4.178 espectadors.

tracking