El CBT ven cara la derrota a Pamplona (85-79)

Els tarragonins han tingut opcions fins el final

Una imatge del partit.

El CBT ven cara la derrota a Pamplona (85-79)Cedida

El CBT torna de Pamplona amb una derrota però amb la satisfacció d’haver plantat cara en una de les pistes més complicades de la categoria i de tenir opcions de victòria fins al final. Els homes de Berni Álvarez han plantejat un partit molt seriós, que han dominat en moltes fases i que han aconseguit portar a la pròrroga per, finalment caure per 85- 79.

El CBT ha començat intens el primer quart d’un partit que ha necessitat gairebé dos minuts i mig per inaugurar el marcador. Xavi Hernández, transformant tres tirs lliures, aconseguia un primer parcial de 0 – 3 pels blaus. Dani Martínez se sumava a la ofensiva del CBT, aportant cinc punts consecutius, i els de Berni marxaven 3 – 8 al marcador. Els locals responien amb un 7 a 0, capgirant l’electrònic i entrant de ple en el partit. A tres minuts per finalitzar el quart, el tècnic Berni Álvarez ordenava pressionar la pilota des de la mateixa línia de fons. La defensa del CBT i els rebots que capturava Ferran Torres mantenien vius els de Tarragona, ja que l’atac havia perdut en frescura. Tot i això, Basket Navarra s’emportava el primer quart per 16 – 15.

David Fernández tornava a posar els seus per davant només començar el segon període, però poc més passava en gairebé tres minuts. Fins que Chuso i Jordi Barberà apareixien amb un triple cada un per assolir la màxima diferència fins al moment (16 – 23). Els navarresos reaccionaven augmentant la intensitat i forçant els errors del CBT. Així aconseguien neutralitzar de nou la renda dels blaus per tornar a decantar la balança al seu favor (26 – 25). Dani, de tres, i Marc Giménez s’aliaven per recuperar el +4 pel seu equip, i encarar amb més tranquilitat el tram final del quart. En un desenllaç una mica revolucionat, els locals empataven el partit, però un triple de Dani Martínez en el darrer segon feia marxar el seu equip als vestidors amb un resultat de 32 – 35.

El partit tornava a igualar-se amb l’arrencada del tercer quart. Els navarresos portaven el partit als 37 iguals, però llavors apareixia Xavi, amb dos triples consecutius, i Ferran Torres, amb cistelles gairebé impossibles, per marxar vuit punts per sobre (39 – 47). Els de Berni però, no sabien conservar aquesta renda, i començaven a acusar la pressió que exercia el públic. Pilotes perdudes i tirs desencertats portaven el partit al 48 – 49. La templança de Chuso des de la línia de 3 tornava a portar la calma al seu equip. El treball dels de Berni tornava a donar els seus fruits, i a falta de poc més d’un minut pel final d’aquest quart, el CBT tornava a tenir un avantatge de 7 punts per gestionar, un resultat de 50 – 57 ben defensat i que ja no es mouria fins al darrer quart.

El conjunt local començava millor els últims deu minuts de partit, amb un 4 – 0 que els posava a tres punts. El triple que anotava Xavi resultava estèril perquè Navarra, de la mà del millor del partit, Iñaki Narros, empatava el partit a 62 punts i amb possessió per avançar-se a 4 pel final. Els nervis es palpaven a la pista, i tot feia pensar que el vencedor seria el que acusés menys aquesta pressió per guanyar. Chuso tornava a aparèixer amb un triple, però la igualtat entre els dos conjunts seguia sent màxima. El partit entrava a l’últim minut amb empat a 66. Dylan Poston anotava els dos tirs lliures de què disposava per avançar-se i Ferran Torres tornava a igualar per portar el partit a la pròrroga.

L’alternança en l’electrònic ha estat la tònica dels cinc minuts extres. Cap dels dos equips aconseguia dominar el marcador amb claredat, fins que un triple de Hopfgartner encarava el partit pel seu equip. Al darrer minut s’hi entrava amb un 81 – 76, i el CBT es quedava sense temps per aconseguir la victòria. Finalment, el CBT consumava la segona derrota consecutiva per 85 – 79.