Diari Més

Miguel Indurain dóna el tret de sortida al Campus Melcior Mauri

El mite navarrès inaugura a Cambrils la tercera edició de l’esdeveniment, que acabarà diumenge

D'esquerra a dreta, Chiapucci, Mauri i Indurain, xerrant sobre un dels recorreguts que realitzaran aquest cap de setmana.

Miguel Indurain dóna el tret de sortida al Campus Melcior MauriOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poder compartir una estona amb Miguel Indurain és, més o menys, com fer-ho amb Leo Messi. El que va ser el Déu del ciclisme passa uns dies a Tarragona, ja que és el convidat estrella de la tercera edició del Campus de Ciclisme Melcior Mauri Costa Daurada.

El Centre de Convencions de Cambrils Park Business & Events, ple a vessar, va ser l’escenari, aquest dijous a la tarda, de la presentació del Campus, a la qual, a banda d’Indurain, hi van fer acte de presència el mateix Melcior Mauri i Claudio Chiapucci, un altre dels grans de la història d’aquest esport.

Uns 200 cicloturistes prendran part, durant aquest cap de setmana, d’un Campus que servirà perquè els inscrits pugui practicar l’esport que més els agrada i, a banda, tinguin la possibilitat de conèixer el territori. Durant aquests dies, s’allotjaran a Cambrils, on faran vida, i podran gaudir de totes les possibilitats que ofereix el ressort de luxe.

Indurain reconeixia durant la conferència que no està fet a «campus ni a aquest tipus d’activitats», ja que «professionalment, no em dedico a res que tingui a veure amb el ciclisme». Tot i això, es mostrava molt satisfet per ser un dels convidats a la cita i va assegurar als assistents que un Campus com el de Mauri «pot ser una part molt important de la seva formació per a aquell que estigui començant en aquest món».

«És molt diferent»

Per la seva banda, Claudio Chiapucci va afegir que ara que ja no és professional és quan veu aquest esport d’una altra manera. «Quan un viu el ciclisme professionalment, és molt diferent, ja que no gaudeix del paisatge. En el Campus podrem gaudir de tot el que ens en volta», assegurava.

Indurain, a més, va tenir unes paraules per a Xavi Tondo, un dels mites, ja sense vida, del ciclisme a Valls i a Tarragona. «No sé si vaig coincidir en alguna cursa amb ell, però era un lluitador, que té un carisma que perdura», va finalitzar.

El Campus, a banda de sortides en bicicleta, també comptarà amb xerrades tècniques, una de les quals serà impartida per Mikel Azparren, ambaixador d’Orgea. Després d’aquest campus, el territori tarragoní tornarà a comptar amb la presència de Miguel Induran. Segons va confirmar ell mateix, serà director de carrera a Valls, el 7 de maig, a la provaXavi Tondo. Aquesta és puntuable per l'Estatal a l'Elit sub 23.

tracking