Diari Més

La direcció esportiva roig-i-negra presumeix del #sabemdonvenim

Futbolistes fets a l’entitat o vinculats estretament al territori han copat les tres primeres renovacions d’un CF Reus que busca un bloc sòlid a Segona

Fran Carbia,

La direcció esportiva roig-i-negra presumeix del #sabemdonvenimOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Perquè la intenció de generar un bloc per donar-li continuïtat a Segona A i construir un projecte amb gent de la casa no quedés en paraules, el CF Reus ha posat negre sobre blanc, superades les primeres 28 jornades del club a la plata, l’ampliació de vinculació de tres homes que encaixen a la perfecció en el perfil pretès per la direcció esportiva. El golejador Fran Carbia, el 50% del 4-0 de l’ascens David Haro i David Querol, el fill pròdig, avancen en Lliga com les tres primeres renovacions roig-i-negres en la 2016-17.

Fets a l’entitat o estretament vinculats al territori, o partícips del salt de què avui gaudeixen equip i afició, tots tres jugadors d’atac encarnen allò del #sabemdonvenim que ha enarborat el CF Reus des que consumés el salt al futbol professional. També perquè no se’n vol oblidar, d’allò que ara està tan present, Sergi Parés emmarca la renovació de contractes en el «clima per al creixement» que planteja la capital del Baix Camp i parla clar quan diu que la majoria dels qui tenen una proposta «s’hi volen quedar». El conseller delegat, Joan Oliver, n’obria fa pocs dies una altra porta: la del retorn de jugadors que ja hi van créixer i que, «van ser massa bons per seguir».

El primer en refermar el seu compromís en roig-i-negre era el pitxitxi Fran, que firmava tres temporades i una clàusula de 2 milions d’euros amb «l’equip pel qual sento una cosa que no tornaré a sentir per cap altre». L’artífex del gol de l’1-0 contra el Nàstic a l’històric derbi de Segona i esperó del CF Reus en una primera volta impecable on el club va enlluernar com a novell, encetava el capítol de jugadors que finalitzaven lligam al juny d’aquest 2017 i que la direcció esportiva reté. Fins a 26 partits, 1.330 minuts i sis dianes l’avalen en aquest periple professional que arrencava procedent del CF Pobla de Mafumet de Tercera. «No hi ha cap secret més enllà de molta feina», apuntava, senzill i transparent el davanter tarragoní, en la compareixença de la seva renovació, el passat 24 de novembre.

Una plantilla «de la zona»

El camí de Carbia va seguir-lo Haro, en una entesa que s’oficialitzava dos mesos més tard, el 16 de gener, amb el de l’Ametlla del Vallès reaparegut de l’edema ossi que havia ajornat el seu debut a la plata fins a la jornada 13, l’anada contra el líder Llevant. La lesió, una relíquia ja oblidada de l’esforç que va requerir l’ascens i de què ara cauen fruits en forma dels 36 punts a Segona. El «sí» per a un curs i un altre de condicionat a Primera, acompanyat de l’«agraïment perquè m’han donat temps per refer-me i em toca tornar-los la confiança», significava la segona renovació i més que això: lligar una peça important en l’ascens a una plantilla «compromesa i de la zona».

De Querol, l’últim en afegir-s’hi per dos cursos que poden ser tres si l’equip toca el sostre del futbol, l’afició «té el cor roig-i-negre i sap que jo també». El reusenc és un dels més estimats pels seguidors del CF Reus i el seu paper, dels més valorats i rellevants també ara que aquest reguitzell d’empats alenteixen el camí cap als 50. Ha jugat 1.077 minuts, va marcar a Anduva i, perquè «la casa tira molt», seguirà de roig-i-negre.

tracking