El Valladolid trenca la ratxa del CBT (81-63)

Els tarragonins, sense opcions des del segon quart

Una imatge del partit.

El Valladolid trenca la ratxa del CBT (81-63)Cedida

El CBT ha viscut a Valladolid una d’aquelles tardes per oblidar. Després de dues bones victòries a Alcázar i al Serrallo contra Gandia, els blaus afrontaven el partit amb la moral alta, però han acabat caient 81-63.

Al CBT li ha costat entrar en el partit, necessitant gairebé tres minuts per anotar la primera cistella (4-2). Sense mostrar idees ni frescor en el seu joc, ha estat el Valladolid qui ha aprofitat la situació per començar a apoderar-se del partit. Els locals han assecat completament l’atac cebetista, deixant-los amb els dos punts inicials de Xavi Hernández fins gairebé final de quart. Llavors ha estat quan ha aparegut Orion. 8 punts consecutius de l’americà, sumat a la substancial millora dels blaus, han portat el marcador al 14-10. El CBT ja estava de ple dins del partit i aconseguia apropar-se a tan sols un punt, per acabar finalment el quart 23-19.

El Valladolid ha recuperat ràpidament la renda de 10 punts amb l’arrencada del segon període. Ha sortit amb una marxa més i així ho ha reflexat en el marcador, aconseguint un màxim avantatge de +14 (35-21). Això deixava tocat el CBT, que no trobava el camí de la reacció. Quatre punts consecutius de Ferran Torres semblaven portar una mica de llum a l’equip de Berni Álvarez, però els val·lisoletans anotaven amb molta més facilitat.En pocs minuts, el partit ha passat del 35-29 al 43-30 amb el qual s’ha arribat al descans.

L’inici del tercer quart no ha estat molt esperançador pels interessos del CBT. Si aquest hauria d’haver estat el quart de la reacció, el Valladolid ha deixat clar que sortia amb la intenció de deixar el partit pràcticament enllestit. Els locals han necessitat només cinc minuts per passar per sobre del CBT, en tots els àmbits, i d’aquesta manera aconseguien una renda de 23 punts (60-37). Per dificultar encara més la situació, Orion, el millor del CBT fins al moment, queia lesionat, i es diluïen encara més les opcions de remuntada del CBT. Chuso i Salim ho intentaven a base de triples, Nil i Ferran treballaven a la pintura, però la diferència no baixava dels 20 punts (70-49 en finalitzar el tercer quart).

Després d’aquest tercer període en el que al CBT no li ha sortit res bé, els blaus s’han entonat arran de l’inici dels últims deu minuts. Diverses accions de mèrit de Dani, Chuso i Ferran, junt amb un treball més seriós en defensa, aconseguien rebaixar la diferència fins als 12 punts. Però De la Fuente, el millor jugador de la competició, seguia fent de les seves. Amb Chatman com aliat, dirigien el partit i controlaven els temps per decantar la balança al seu favor. En un final que no ha tingut més història, el CBT ha acabat caient per 81-63.