Diari Més

La dinàmica del CF Reus treu llustre a jugadors que el club vol renovar

Un imprescindible Badia davant Numància o Cadis, el reaparegut Benito o Folch, artífex de l’1-1 contra l’Oviedo, tenen una proposta damunt la taula

Benito, en primer terme, condueix la pilota sota la mirada de Folch, a l'anada contra el Rayo.

La dinàmica del CF Reus treu llustre a jugadors que el club vol renovarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si no està acabant de servir per deixar els millors registres de la temporada, ni per acumular encara amb més celeritat els 50 punts que assegurin la permanència a Segona, la ratxa en què es veu immers el CF Reus des de la represa de la competició sí que ha posat sota el focus almenys part de les peces que la direcció esportiva roig-i-negra vol assegurar-se de cara a la que serà la segona campanya consecutiva al futbol de plata. Jugadors amb una oferta de renovació damunt la taula com el porter Edgar Badia, el lateral Alberto Benito o el capità Ramon Folch han esdevingut, en les darreres jornades, determinants per mantenir enganxat a la meitat superior de la taula un equip que acusa, tot i que sense patiments i protegit pel coixí de la impecable primera volta, aquest tram poc favorable.

El bon paper d’aquestes tres i altres peces al vestidor reusenc les hauran col·locat, de ben segur, a l’agenda d’oponents de Segona i, per què no, a alguna de les que maneguen clubs de Primera Divisió. L’«entorn favorable per al creixement» de què sempre ha parlat Sergi Parés, i els resultats d’un equip que, en l’any del debut al futbol professional, ha escrit el seu nom al panorama estatal i continua donant guerra quan resten 15 jornades per abaixar el teló, pesen del costat roig-i-negre per als qui acaben contracte. Suficient o no, caldrà veure-ho, per decantar la balança de la renovació.

Des del tret de sortida a la competició, són dos els futbolistes que han ampliat vinculació amb l’entitat que presideix Xavier Llastarri. El primer el pitxitxi Fran Carbia, que estampava la rúbrica al nou contracte el passat 24 de novembre, lligat al CF Reus per tres temporades més i amb una clàusula de rescissió de dos milions d’euros. El davanter apuntava, en l’escenificació de l’acord a les instal·lacions de l’Estadi, que «el que sento per aquest club no ho tornaré a sentir per cap altre» i es confessava «eternament agraït perquè potser un altre entrenador no m’hauria donat aquesta oportunitat». Al seu torn, l’extrem David Haro, firmava aquest 17 de gener per un curs més amb un altre de condicionat a Primera i deia que «després de la pretemporada, espero gaudir d’una temporada bona». Parés, amb Ferran Asensio com a mà dreta, va pausar les negociacions en aquest àmbit per dedicar els esforços a un mercat hivernal que desembocava en la incorporació del migcentre Marcos Tébar, amb l’objectiu de reprendre converses al febrer, amb els agents alliberats de trobar acomodament als seus futbolistes.

Donar continuïtat al bloc

Les intervencions protagonistes d’Edgar Badia als enfrontaments amb Cadis i Numància, la reaparició brillant d’Alberto Benito que ha tornat a les seves mans la titularitat que exhibia el també destacat Joan Campins o la diana del constant Ramon Folch que, divendres contra l’Oviedo, rescatava un punt per al CF Reus, projecten les peces més valuoses a les ordres de Natxo González i complicaran, segur, l’esforç per retenir-les. El conseller delegat del club, Joan Oliver, ja va expressar als inicis d’aquesta temporada la voluntat de donar continuïtat a un bloc que creixi a Segona Divisió.

tracking