Diari Més

El Nàstic respira després d'un infern

El Nàstic va caure a la zona de descens en la jornada 5 i, fins aquest diumenge, després de guanyar a La Romareda, no n’ha pogut sortir

Un gràfic que mostra l'evolució de les posicions que ha ocupat l'equip grana al llarg de la temporada.

El Nàstic respira després d'un infernDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Falta molta Lliga. Un autèntic món. Però els aficionats del Gimnàstic de Tarragona es mereixen gaudir, i fer-ho de valent, durant aquesta setmana. I és que després de molt, molt de temps, el seu equip torna a viure fora de la zona de descens a Segona Divisió B. Molts ja no recordaven aquella època en la qual l’equip no vivia a la zona vermella, però un triomf majúscul a La Romareda (1-2) va permetre, aquest mateix diumenge, fugir de les quatre darreres places i, per fi, mirar amb optimisme el que resta de temporada.

Molts eren els que donaven aquest equip per mort. Mort, i enterrat. En tenien motius, ja que tot i que cos tècnic i Consell d’Administració apostaven per continuar tenint fe, els resultats eren tan dolents que les esperances es van anar esvaint a mesura que van passar les jornades. Però dues victòries de forma consecutiva han permès als tarragonins elevar-se fins a la 18a posició a la taula i, d’aquesta manera, deixar enrere tot un autèntic calvari, el de saber que calia una bona ratxa per treure el cap. 27 jornades del campionat lliguer s’han disputat fins ara, però en 22 d’elles el Nàstic ha estat en vermell. A la cinquena jornada, després de la derrota a Sòria, contra el Numància, el club va caure a la darrera posició de la classificació. Des de llavors, fins aquest diumenge, sempre en descens. Exceptuant a la 16a jornada i a la 26a, a més, el Nàstic ha estat sempre el cuer de la categoria de plata.

Però, tal i com el Numància va ser l’equip que va enviar al Nàstic al pou, el quadre sorià també ha estat el que ha coincidit amb la reacció grana. El Nàstic arribava a La Romareda després de derrotar el Numància al Nou Estadi (2-0) després d’un partit prou complet.

Ara bé, encara queda tot un món, quinze partits que es convertiran en quinze autèntiques finals per a un Gimnàstic que no es pot confiar ni una engruna si vol assolir la meta desitjada. Són 29 punts els que acumula el Nàstic a l’actualitat i resten 45 per disputar-se encara. Fent números rodons, la salvació s’acostuma a fixar en uns 50 punts. O sigui, 21 de 45 punts, gairebé la meitat. Serà una missió complicada, però factble.

A omplir contra el Còrdova

El club grana s’ha fixat l’únic objectiu de guanyar els tres punts contra el Còrdova, al Nou Estadi, en el duel que es jugarà diumenge, a partir de les sis de la tarda. Una victòria que només es podrà aconseguir si l’afició està del costat de l’equip. Per aquest mateix motiu, ha posat en marxa una promoció gràcies a la qual tots els socis podran aconseguir entrades a cinc euros. Cada soci podrà retirar quatre entrades a l’esmentat preu, sempre que siguin de la mateixa zona on té contractada la seva cadira i que quedin existències. Les entrades es poden retirar a les oficines tots els dies menys dissabte.

tracking