Diari Més

Objectiu: 50 punts i la permanència

Amb 15 jornades per disputar-se, el CF Reus necessita també 15 punts per assolir la garantia de la salvació

El Rayo és el proper rival dels roig-i-negres, que espera a Vallecas com a divuitè i amb urgència per allunyar-se del perill.

Objectiu: 50 punts i la permanènciaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’1-1 contra l’Oviedo completa per al CF Reus la jornada 27 i en deixa només 15 de pendents de disputar-se en la primera temporada del conjunt de la capital del Baix Camp a Segona. 15 com els 15 punts que resten per segellar als roig-i-negres de cara a la consecució de l’objectiu de la campanya, els 50 que han de garantir, en principi, la permanència i un altre curs gaudint del futbol professional. El coixí de la impecable primera volta continua avalant un equip que ha recollit, des que reprengués la competició després de l’aturada nadalenca, 8 punts dels 24 possibles –amb cinc empats, un triomf i dues derrotes– però que s’aferra a la meitat superior de la taula –ara onzè, a només un punt de Numància i Osca, i a 7 del play-off– i no ha deixat d’acumular fites com l’empat extret del Ramón de Carranza o el repartiment del premi que li arrencava al conjuntasturià.

L’entrenador Natxo González apuntava, abans de rebre els homes que entrena Hierro, un tram final de temporada en què «ens estem jugant el futur» i encapçalava la crida col·lectiva del club a una afició que divendres va respondre. Per davant, o travessant-lo ja, un tram complicat que posarà davant els de la capital del Baix Camp oponents de la talla de Rayo, Girona o Tenerife. Per contrarestar la situació dels rivals a la taula servirà l’esperit d’un CF Reus que creix en les adversitats i que ha enlluernat la plata en l’any de la seva estrena a la categoria.

De fet, tampoc tots tres equips que marquen l’horitzó més immediat dels reusencs van sortir indemnes del matx de primera volta. En la visita a l’Estadi, el Rayo Vallecano va haver de rascar en el temps afegit per trobar la diana que anotada Amaya i que col·locava l’1-1 després que Folch hagués avançat els seus als 22 minuts de cita. El Girona, a l’escenari de Montilivi, s’adjudicava els tres punts amb un gol de Portu al 78’ i el Tenerife, al terreny de joc del feu roig-i-negre, tancava en empat sense gols l’enfrontament.

«Com abans millor»

Amb 45 punts encara per repartir-se, el CF Reus només en necessita un terç per aconseguir la calma, una meta que la plantilla vol creuar «com abans millor» per acabar de gaudir d’aquest debut a Segona Divisió que ha estat exigent i il·lusionant a la vegada. De moment, els futbolistes de Natxo González tornen avui a la feina després d’haver gaudit, aquest dissabte, del dia de descans setmanal després del CF Reus-Oviedo i s’exercitaran ininterrompudament fins dissabte, quan afrontin el pas per Vallecas en un dels partits més esperats del curs. El tècnic roig-i-negre ha convocat els seus cada dia a les onze del matí a les instal·lacions de l’Estadi.

tracking