El Reus Deportiu es queda sense el premi gros

Una diana de Pau Bargalló a 51 segons del final dóna la Copa del Rei a un Barça que es veia abocat a la pròrroga

La Copa marxa cap a Barcelona.

El Reus Deportiu es queda sense el premi grosFEP

El Reus Deportiu La Fira es queda amb la mel als llavis després de caure, de la forma més cruel, a la final de la Copa del Rei d’hoquei patins, que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana a Alcobendas.

Semblava que el Reus i el Barça Lassa arribarien a la pròrroga, però la diana de Pau Bargalló, a 51 segons del final del duel, va esvair totes les esperances d’aixecar el títol, que eren moltes després de l’esforç sobrehumà que ha hagut de realitzar aquest equip per arribar a la gran final.

No hi ha hagut a l’edició del 2017 de la Copa del Rei cap partit desigual, cap duel en el qual algú tingués molt clar qui guanyaria minuts abans de finalitzar l’enfrontament. I l’emoció també va arribar a la gran final, on dos dels millors equips d’Espanya i d’Europa es veien les cares. Reus Deportiu La Fira i FC Barcelona es trobaven en la gran cita després de superar les seves respectives semifinals, no sense haver de suar-les.

Mentre que el Barça es va desfer del Liceo, després d’arribar als penals, els d’Enrico Mariotti van accedir a la gran final després de deixar a la cuneta un gran Club Patí Vic, que també va forçar als reusencs a les penes màximes. Tots dos partits van disputar-se dissabte, i el gran esforç realitzat per les dues esquadres catalanes es va veure reflectit a la pista, on reusencs i blaugranes van intentar treure forces d’on no n’hi havia per acabar el millor possible la competició més atractiva del món de l’hoquei patins.

El Barça va voler prendre distància a l’electrònic ja a la primera meitat, coneixedor que no l’interessava gaire tornar a anar a la pròrroga, amb el desgast que aquesta circumstància suposa. De fet, van aconseguir els de la Ciutat Comtal situar-se 0-2 a l’electrònic, encara que va salvar la papereta el quadre de la capital del Baix Camp, retallant distàncies abans del descans.

Era Pau Bargalló qui, als set minuts de joc, situava el 0-1 al marcador d’Alcobendas. Poc a poc, el Barça es va anar carregant de faltes, tot i que sempre tenia controlada la situació. Va demanar un temps mort Enrico Mariotti, ja que volia que el seu equip canviés diverses coses que el poguessin ajudar a empatar. Però, després de l’aturada, Matías Pascual feia el segon. Marxar amb un 0-2 a la mitja part hauria significat un dur cop, però va aparèixer el de sempre, el que mai falla de cara al marc contrari. Raúl Marín, a tres minuts del descans, situava l’1-2 que deixava la final completament oberta.

Segon acte amb emoció

El Barça sortia a la segona meitat amb la intenció de matenir la distància i el Reus, d’empatar per tornar a començar de zero. La intensitat a la pista era màxima, amb dos equips que havien arribat a la final per mèrits propis.

El Reus es va anar igualant al rival en faltes, ja que el Barça, lluny de tancar-se, buscava el tercer gol, que l’atorgués certa tranquil·litat, però va ser el seu rival el que va tornar a fer-se un lloc a l’electrònic. Penal a favor del Reus, a falta de deu minuts i Albert Casanovas no el falla. 2-2 després de 40 minuts disputats. No s’havia de precipitar el Reus, però el Barça és molt Barça. Després d’una gran acció ofensiva, Pau Bargalló tornava a fer-se un lloc a l’electrònic, en el 43.

Llavors sí que començaven els nervis. El Reus, completament bolcat a l’atac, buscava l’empat, i gairebé el va aconseguir a falta de quatre minuts, però Casanovas fallava un penal, que podria haver significat posar novament les taules.

Va voler abonar-se a l’èpica el quadre reusenc, i gairebé ho aconsegueix. La bogeria que va significar el final del partit va començar amb l’empat a tres, de Raúl Marín, quan mancaven un minut i 20 segons per a la finalització del duel. A la següent acció, el Barça va poder marcar, però Pau Bargalló va fallar un penal 17 segons després. Malauradament pels interessos reusencs, va entrar en escena el millor dels blaugrana al pavelló d’Alcobendas, Pau Bargalló qui, amb la seva diana, a 51 segons d’acabar el duel, va ensorrar les esperances d’un Reus Deportiu La Fira més que digne.

Reus Deportiu La Fira. Pedro Henriques, Albert Casanovas, Matías Platero, Raúl Marín i Marc Torra. També van actuar Joan Salvat, Marc Ollé i Álex Rodríguez.

FC Barcelona Lassa. Aitor Egurrola, Marc Gual, Matías Pascual, Pau Bargalló i Sergi Panadero. També van actuar Lucas Ordóñez, Pablo Álvarez, Eduard Lamas i Xavi Barroso.

Gols. 0-1, Pau Bargalló (7’); 0-2, Matías Pascual (17’); 1-2, Raúl Marín (22’); 2-2, Albert Casanovas (40’); 2-3, Pau Bargalló (43’); 3-3, Raúl Marín (49’); 3-4, Pau Bargalló (49’).

Àrbitres. Antonio Gómez Sánchez i Sergi Máyor Olivan. Targeta groga als jugadors del Reus Deportiu La Fira Matías Platero i Raúl Marín; i al jugador del FC Barcelona Lassa Lucas Ordóñez.