El Reus passa a la gran final, on l'espera el Barça

Els de Mariotti jugaran demà a Alcobendas (12.30 hores) contra els blaugrana després de derrotar el Vic amb dues pròrrogues i penals inclosos (3-3, 2-1)

Els jugadors del Reus Deportiu s'han merescut el pas a la final.

El Reus pasa a la gran final, donde le espera el BarçaFEP

El Reus Deportiu La Fira es planta a la final de la Copa del Rei d’Hoquei patins després de derrotar el Club Patí Vic en la ronda de penals. Ni els 50 minuts reglamentaris ni les dues pròrrogues han estat suficients, i els de Mariotti han necessitat les penes màximes per fallar. Quan n’havien llençat quatre cadascun, el resultat era d’1-2 pel Reus i Burgaya, llençador del Vic, ha fallat el tret decisiu.

La final es disputarà aquest diumenge, a Alcobendas, a partir de les 12.30 hores, i el rival serà el FC Barcelona. La segona semifinal de la Copa del Rei ha començat mitja hora més tard del previst, ja que el FC Barcelona-Liceo s’ha allargat perquè ha arribat als penals, amb victòria dels blaugrana.

Ha estat un partit vibrant, entre dos equips que van a més i que estan realitzant una temporada magnífica. Només han hagut de passar quatre minuts i mig perquè Cristian Rodríguez col·loqués l’1-0 a favor del Vic. Però aquest Reus Deportiu mai es rendeix, i estranyament es cansa al llarg dels partits. En la següent acció de l’enfrontament, penal a favor dels de Jordi García i Albert Casanovas, fiable com sempre, no ha fallat. El que sí ha fallat des del punt de la pena màxima ha estat el jugador del Vic Romà Bancells, que ha vist com perdia l’oportunitat d’avançar als seus sense deixar respirar al rival.

Sí que ha marcat pels vigatans l’incombustible Mia Ordeig, per situar el 2-1 en el minut 7 de partit. No havia aparegut el matador del Reus, un Raúl Marín que tenia ganes de gresca, i l’ha trobat amb el 2-2 a sis minuts del final.. Els àrbitres han assenyalat una tarjeta blava a Sergi Llorca que ha despistat el Vic. Ho ha sapigut aprofitar el Reus Deportiu per avançar-se i marcar el 2-3, novament a càrrec de Raúl Marín. Mancaven cinc minuts, i els d’Enrico Mariotti dominaven a l’electrònic, però no es quedaria de braços plegats un Vic que, gràcies a Jordi Burgaya, va marxar amb taules al descans.

Si el primer acte va destacar per la seva espectacularitat i els seus gols, els segons 25 minuts no van comptar amb cap diana. Ni Club Patí Vic ni Reus Deportiu la Fira van ser capaços de foradar les porteries contràries. Albert Casanovas va tenir un penal, que va fallar, i que podria haver significat el pas a la final, però no va poder marcar-lo.

Tampoc hi va haver gols en cap de les dues pròrrogues, de cinc minuts, cadascuna, i els dos equips es van encomanar als penals, on el club reusenc és el que més sang freda va tenir i el que va aconseguir el pas a la final.