Un immens CBT passa per sobre del Gandia (92-73)

David Fernández torna després de la lesió

Salim, durant un moment del partit.

Un immens CBT passa per sobre del Gandia (92-73)JC Borrachero

El CBT derrota, i de forma espectacular, el Gandia al pavelló del Serrallo (92-73) en el dia que tornava el capità, David Fernández, després de recuperar-se de la seva lesió.

Inici desordenat del CBT, que ha vist com el seu rival entrava millor en joc durant els primers minuts i aviat aconseguia un primer avantatge de 4 punts. Pels blaus només anotava Salim, amb un doble dos més un, i a l’equador d’aquest primer quart, Gandia s’anotava un 6-14 que, lluny de desanimar els de Berni, aconseguia l’efecte contrari. Dues cistelles de Ferran i Dani i un triple de Salim posaven el CBT a un punt, i ho deixaven preparat perquè Chuso tornés a decantar el marcador pel seu equip (15-4). Els cebetistes es retrobaven amb ells mateixos i això es plasmava a la pista, deixant els valencians sense opcions d’anotar durant bona estona i controlant el partit fins a final de quart (27-23).

El Gandia ha necessitat tan sols dos minuts del segon període per capgirar una situació que el CBT veia favorable (29-34). Els de Berni apretaven en defensa, i ràpidament s’obtenien resultats. Els blaus es posaven a un punt, i un poderós Ferran Torres n’anotava 4 de seguits per recuperar el domini amb un 39-36 a l’electrònic (minut 16). El CBT recuperava la calma, per tornar-ho a traduir al marcador. Torres, Salim i un triple de Xavi Hernández portaven el CBT a superar per deu punts a Gandia, per acabar finalment el quart 50-40.

El CBT tornava del descans amb la mateixa intensitat amb la que havia acabat l’anterior. Chuso, amb set punts consecutius, disparava la moral dels seus, però Gandia no perdia la cara al partit. Després d’uns compassos en els que semblava que els valencians retallarien diferències, era el CBT qui es mostrava amb més ambició per emportar-se la victoria. Amb tres minuts del tercer quart per jugar-se, els de Berni aconseguien portar el marcador al 63-50 per mantenir vives les esperances de guanyar per més d’onze punts. A la finalització dels deu minuts, els blaus s’imposaven 67-53.

El CBT tenia molt de cara el partit, però volia rubricar-ho assolint el segon dels objectius. Els de Berni se sentien còmodes per jugar els darrers deu minuts, forçant els errors rivals i anotant amb relativa facilitat a l’altra banda de la pista. Orion emergia per posar espectacle al partit amb esmaixades de nivell, i l’equip seguia concentrat en cada acció. En els últims quatre minuts, els blaus s’escapaven en el marcador (79-57) i el que era el més important, els de Berni donaven mostres de no deixar escapar el partit. Gandia utilitzava els darrers minuts per apretar i mirar de reduir la gran diferència entre els dos conjunts (86-63), però Orion es tornava a destapar per oferir grans cistelles al seu públic. El CBT aconseguia, d’aquesta manera, la segona victòria consecutiva, i presentava oficialment la seva candidatura a la permanència a la categoria.