Punt agredolç

Un Reus millor que l'Oviedo s'avança en el marcador, perdona el segon i acaba cedint un empat (1-1)

Els jugadors reusencs, en una imatge d'arxiu.

Punt agredolçLaLiga

Un CF Reus molt superior a la primera meitat i que s’avança en el marcador, acaba empatant i deixant-se dos punts en el camí contra un Oviedo que només va demostrar més empenta, ja que no va demostrar ser millor que els de Natxo González.

El conjunt reusenc ha sotmès completament als asturians durant el primer acte. No ha tingut rival Natxo González, qui ha estat capaç d’interpretar el partit a la perfecció i ha anul·lat completament qualsevol intent d’atac rival.

Folch i López Garai han anul·lat qualsevol intent d’atac asturià. Lucas Torró no podia construir joc i a Susaeta no li arribaven pilotes clares per poder servir-ne a un Toché completament inèdit durant els primers 45 minuts.

Mentrestant, David Querol, a la seva, lluitava totes i cadascuna de les pilotes que li servien des de la defensa reusenca. Complicacions, zero. Olmo i Pichu Atienza no volien que els seus companys patissin i, per tant, sempre intentaven deixar l’esfèrica, com a mínim, a tres quarts de camp.

El primer a avisar era un Querol que, als dotze minuts de joc, disparava des de lluny, obligant a Juan Carlos a lluir-se. S’anava acostant el quadre local a la porteria rival, amb criteri i ganes de començar marcant.

Va ser en el 28’ quan es va avançar el CF Reus, gràcies a un autèntic golàs de Ramon Folch. Acció des de la dreta de Benito, deixada enrere i arriba amb tot el capità per afusellar Juan Carlos. Tot estava de cara. Calia marcar el segon, el de la tranquil·litat, i gairebé arriba en el 35’. Querol guanya molt bé una cursa a la defensa, es planta al davant de Juan Carlos, però no és capaç de batre. El rebuig del porter arriba al cap de Guzzo, qui tampoc és capaç de marcar, ja que la defensa, pràcticament sota pals, allunya el perill.

El descans va servir perquè els asturians reflexionessin després d’una mala primera meitat, i van tenir deu minuts bons de futbol, fins que el Reus es va tornar a fer l’amo del duel. Amb Querol sempre inquietant a la defensa rival, els de Natxo González buscaven el segon mitjançant arribades per banda, sobretot per la dreta, la de Jorge.

Però l’Oviedo va ser qui va trobar la porteria, i ho va fer mitjançant Borja, qui va aprofitar una bona acció per banda esquerra, per rematar, engaltant molt bé l’esfèrica, i pujar un empat que posava el partit coll amunt pels interessos dels reusencs.

L’empat encara va esperonar més a un Oviedo que va anar clarament a pel segon. Fernando Hierro, a falta d’un quart d’hora per acabar l’enfrontament, va donar entrada a Michu, amb l’única intenció de buscar el triomf. L’equip visitant s’ho creia, i el Reus, que va fer un pas enrere, tampoc li va complicar la missió.

El partit es va convertir, al final, en un intercanvi de cops en el qual ambdós van disposar de les seves oportunitats per marcar. El Reus, en el 82’, va tenir el segon. Va estar a les botes d’Alberto Benito qui, després d’una paret amb Querol i de disparar, es va trobar amb un defensor. Però el marcador no es va moure.

CF Reus

Edgar Badia, Alberto Benito, Olmo, Pichu Atienza, Ángel, López Garai (Marcos Tébar, 85’), Folch, Jorge (Miramón, 79’), Guzzo, Querol i Fran Carbia (Máyor, 68’)

Oviedo

Juan Carlos, Diegui, David Fernández, David Costas, Cristian Fernández, Erice (Michu, 76’), Lucas Torró, Susaeta, Domínguez, Saúl (Nando, 86’) i Toché

GOLS

1-0, Ramon Folch (28’); 1-1, Borja (67’).

ÀRBITRE

Dámaso Arcediano Monescillo (castellano-manxec). Va mostra la targeta groga al local Jorge; i al visitant Lucas Torró