Diari Més

Un punt que pocs han sumat al Carranza

El CF Reus tanca en empat sense gols la visita al feu del Cadis de ‘play-off’ on només dos han guanyat i recupera les bones sensacions

L'atacant roig-i-negre Fran Carbia (esquerra), que té arrels gaditanes, va viure ahir un partit especial, a l'estadi on va començar a somiar amb ser futbolista.

Un punt que pocs han sumat al CarranzaDiario de Cádiz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus extrau un punt de la visita al Ramon de Carranza i es converteix així en el quart oponent de Segona que suma al terreny de joc del Cadis, on únicament Oviedo i Valladolid s’han embutxacat el premi íntegre en tota la temporada. Amb un total de 34 al compte, l’equip que dirigeix Natxo González tanca la jornada 26 en l’onzena posició, una per sota d’on partia i per primera vegada ubicat a la meitat inferior de la taula des que s’estrenés a la categoria de plata, a 5 de la zona de play-off. L’entrenador roig-i-negre havia recuperat per a l’onze el lateral altafullenc Alberto Benito, plenament refet del vessament al turmell. També Pichu Atienza i Aritz López Garai, un cop complida la sanció pel matx contra el Getafe. Reservava per a Guzzo la seva primera titularitat amb la samarreta del CF Reus i feia lloc a Fran Carbia en un enfrontament especial per a l’atacant d’arrels gaditanes. Contra un Cadis que va aclaparar la majoria dels assajos a porteria, els reusencs van exhibir una defensa complidora i la millor versió d’Edgar Badia, que va donar la cara contra la insistència d’Ortuño i Salvi per preservar el 0-0 inicial. I van despenjar-se en algun altre tret que, a les botes de Ramon Folch o de Querol, va quedar-se a prop d’afegir mèrits al paper roig-i-negre.

Amb tot, el duel va arrencada amb mocadorada de dol, en una acció convocada per la Federació Cadista de Penyes com a protesta per l’arbitratge del passat cap de setmana, a l’enfrontament amb el Getafe que va acabar en 3-2 per al conjunt madrileny.

La primera meitat va deixar un reguitzell d’oportunitats del costat groc i alguna que altra resposta reusenca que podria haver posat moviment al marcador i no ho va fer. Encara al minut 1, Ortuño obligava Edgar Badia a lluir-se en una de les dues ocasions seguides que detallaven l’argumentari del Cadis com a propietari de la tercera plaça. Tan sols tres minuts després, Aridane caçava una pilota dins l’àrea, a la sortida d’un córner, i disparava per la dreta del porter roig-i-negre. Fora per centímetres. El CF Reus no va trigar a dir la seva. I va fer-ho en forma d’una associació entre Jorge Díaz i Folch que acabava amb el capità disparant i un jugador del Cadis traient de sota pals l’esfèrica. Buscava la diana, retingut també per la feina de fons, Fran Carbia, en un matx especial al Ramon de Carranza on van fraguar-se els primers somnis futbolístics de l’atacant, amb arrels gaditanes. De les seves botes havia sorgit, a l’anada, el gol de l’1-0 que significaria el primer triomf de Segona Divisió a l’Estadi.

Guzzo estrena titularitat

Alguna aproximació treballada i tímida de Querol i una falta que el portuguès Guzzo, qui estrenava titularitat a Carranza i hi acumulava la seva setena cita al terreny de joc, va xutar contra la tanca completaven el capítol d’intents per als de Natxo González. Amb més possessió però menys domini, el conjunt de la capital del Baix Camp recordava, en algunes fases, el pas per Los Pajaritos i s’encomanava a Badia per esquivar la darrera provatura de Salvi. La fita al feu del Cadis es plantejava, amb tot, un pèl més complicada: només cinc equips havien esgarrapat alguna cosa a territori andalús en les 25 jornades disputades. L’atacant del Cadis ho intentava en una contra amb un tret que, de nou, forçava el porter roig-i-negre a brillar, amb una estirada a la dreta que neutralitzava l’últim assaig abans d’emprendre el camí a vestidors, amb el 0-0 al marcador. El mateix Salvi, però, seria l’encarregat d’inaugurar el segon acte, amb una rematada, sol davant l’arquer visitant, que sortia alta i que tornava a deixar mostra del potencial d’aquest Cadis de play-off.

El conjunt que dirigeix Álvaro Cervera va incrementar la pressió durant els primers compassos del segon període, sota la batuta del pitxitxi groc Ortuño i també d’un molt voluntariós Salvi, poc abans que Raphael Guzzo desaprofités de nou la pilota aturada, llavors en una falta a la frontal. L’esforç de la defensa roig-i-negra i, especialment, d’un Edgar Badia que va tornar a carregar amb un punt més de responsabilitat, segellarien un altre partit dels de la capital del Baix Camp amb la porteria a zero. Poc més va deixar un enfrontament que acabaria amb un escenari molt similar, tot i afegir al compte roig-i-negre un punt i el mèrit d’haver-lo lligat al Ramon de Carranza: el Cadis instal·lat en llocs que donen dret a la disputa de la promoció d’ascens a Primera i el CF Reus, amb 34 punts, onzè classificat i per primera vegada a Segona en la meitat inferior de la taula, malgrat que de nou al camí del positiu.

FITXA TÈCNICA

CADIS

Cifuentes, Brian Oliván, Servando, Aridane, Carpio, José Mari, Abdullah, Salvi (Aitor Garcia, 80’), Rubén Cruz (Aketxe, 71’), Álvaro Garcia i Ortuño.

REUS

Edgar Badia, Alberto Benito, Jesús Olmo, Pichu Atienza, Ángel Martínez, Ramon Folch, Aritz López Garai, Jorge Díaz (David Haro, 78’), Fran Carbia (Miramón, 67’), Guzzo (Marcos Tébar, 83’) i David Querol.

ÀRBITRE

Eduardo Prieto Iglesias (Navarra). Va mostrar la targeta groga als locals Servando, Carpio i Ortuño; i als visitants Ángel Martínez i Ramon Folch.

tracking