Diari Més

El nou horitzó que se li obre al Nàstic

La victòria de dissabte és més important del que sembla, ja que sortir del descens ja és a l’abast dels tarragonins

Achille Emaná lluita amb un rival durant el partit d'aquest dissabte davant del Numància al Nou Estadi.

El nou horitzó que se li obre al NàsticCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts donaven al Gimnàstic de Tarragona no només per mort, sinó que també per enterrat. De fet, els resultats aconseguits pels tarragonins en el que va de temporada no són, precisament, per llençar cap crit a l’optimisme. Durant vint setmanes, els tarragonins han viscut instal·lats en el «fanalet vermell» de la categoria de plata, una situació que ha motivat moviments tant en la plantilla com en el cos tècnic des que va començar la temporada.

Aquest dissabte, però, es va obrir un nou horitzó pels interessos del Nàstic, equip que ha vist com sí que pot haver-hi esperança després, tan sols, d’aconseguir una victòria. Això és el que realment li feia falta a l’equip, una empenta que traduís els intents de guanyar partit rere partit en victòries.

El 2-0 aconseguit per l’equip de Juan Merino contra el Numància no tan sols tres punts. Tenint en compte com va anar la jornada, són més de tres punts. Com a mínim, el Nàstic ha deixat enrere l’última plaça i, ara, la zona de permanència és a tan sols dos punts.

Els resultats aconseguits aquest cap de setmana pels rivals del Nàstic han estat magnífics pels interessos dels catalans. L’Almeria va caure derrotat contra el Tenerife, el Còrdova també va perdre al camp del líder Llevant i l’UCAM Múrcia, a casa, va acabar 1-3 contra el Valladolid. Res millor per a un Nàstic que comença a veure la llum al final del camí, tot i que l’equip és ben conscient que encara no ha aconseguit res de res.

Tres punts que signifiquen la cinquena victòria en 26 partits disputats, sent el Nàstic l’equip que menys enfrontaments ha guanyat en el que va de temporada. I és que derrotar al Numància no significa que ara els números del Nàstic hagin de ser bons. Són dolents, molt dolents. Però el triomf també vol dir que hi ha equips a la zona baixa que ho estan fent, com a mínim, igual que un Nàstic que sap que ha aconseguit el primer objectiu.

Merino, pas a pas

Des de l’arribada de Juan Merino a la banqueta del Nàstic, el tècnic andalús sempre ha tingut clar que la salvació del Nàstic sempre passava per anar-se marcant objectius molt concrets. El primer, era deixar enrere la 22a posició de la taula classificatòria. Ho ha aconseguit.

El segon pas és deixar de formar part del grup de quatre equips situats en zona de descens a Segona Divisió B. També sembla una missió complicada, però si el Nàstic encadena un parell o tres bons resultats en els pròxims enfrontaments, podria ser una realitat.

Ara bé, la missió no serà gens senzilla, perquè diumenge toca visitar un dels equips amb millor plantilla de la categoria. El Saragossa espera al Nàstic a La Romareda, a partir de les vuit del vespre. Sí que és cert que els aragonesos estan en hores baixes, però sempre són un rival molt a tenir en compte.

tracking